Du är undersköterska och före detta huvudskyddsombud för Kommunal, vilken nytta har du av din bakgrund i det politiska arbetet?

– Jättestor nytta. Framför allt har jag en förståelse för verksamheten jag ska vara med och besluta om. Jag har ett perspektiv om hur det är där ute både för brukarna och för de anställda.

Vad vill du göra med ditt politiska uppdrag?

– Min hjärtefråga är ett hållbart arbetsliv. Vi mår inte bra på jobben. Ludvika har ett av de högsta sjukfrånvarotalen i hela Sverige. Det här är en fråga som jag tar med mig in i det politiska arbetet.

Är du inte rädd för att din bakgrund kan slå tillbaka mot dig i form av en svekdebatt?

– Jo naturligtvis. Jag funderade länge innan jag sade ja till det här. Vi har en tuff ekonomi i Ludvika, vi har en hög andel äldre, och äldreomsorg är en personalkrävande verksamhet.

Vad var det som gjorde att du ändå ville ta dig an det här uppdraget?

– Det kan man fråga sig, men jag tror att min röst behövs. Det behövs att någon tar in det perspektivet jag har i diskussionen.

Har du lämnat dina fackliga uppdrag?

– Ja från 1 februari har jag inget fackligt längre. Det skulle vara ohållbart att ha det här uppdraget och samtidigt vara facklig.

Du vill se över hela kommunens ekonomi har du sagt i en tidningsintervju, vad innebär det?

– Jag har en tanke om att vi ska vara en solidarisk kommun. Okej, vi har den här blåslampan, både vård och omsorg, socialtjänsten och utbildning går med underskott. En solidarisk tanke vore att titta på hela kommunen och ekonomin och försöka se hur vi kan göra kommunens service mer kostnadseffektiv.