Ett marängtäcke gör kakan extra festlig. Servera gärna en hemgjord vaniljsås till (se länk). Äggvitorna använder du till marängen och äggulorna till vaniljsåsen.
  Nu finns mandelmjöl att köpa i många affärer. Bra när man inte har ork eller tid att skålla och mala mandeln själv. Det ger god smak åt bakat och du kan lätt byta ut en del av vetemjölet mot mandelmjöl i de flesta recept.

Det här behöver du:
140 g smör
2 dl havregryn
1,5 dl mandelmjöl
½ dl farinsocker
½ tsk bakpulver
1 mango
1 äpple
2 äggvitor (spara äggulorna till vaniljsåsen)
½ dl socker

Gör så här:
• Sätt ugnen på 175 grader.
• Smält smöret. Blanda havregryn, mandelmjöl, farinsocker och bakpulver i en bunke. Häll över det smälta smöret och rör om. Tryck ut smeten i en ugnsfast form.
• Skala och kärna ur mangon och äpplet. Skär i mindre bitar och strö ut i formen.
• Grädda 20 minuter.
• Vispa under tiden äggvitor och socker till ett fast skum.  Ta ut formen och bred över marängen. Grädda ytterligare ca 15 minuter tills marängen fått fin färg.

Tips! Om du inte vill ha maräng går det utmärkt att laga kakan utan. Smörj då formen och lägg frukten i botten och bred ut smeten ovanpå. Grädda i ca 30 minuter.