”Jag var i tio år arbetsledare och kock i ett storkök. Jag blev en i gänget och vi blev alldeles för nära vänner. Vi kände varann utan och innan. I börj­an var det positivt, vi hade himla roligt och skrattade mycket. Efter några år började slitningarna – jag hade svårt att genomföra förändringar i arbetet. Trots stödet från ledningen fick jag emot mig gruppen. 

Jag fick bråka igenom alla förändringar. Jag hade ju ansvaret för att vi följer lagarna som ska trygga maten!

 

LÄS OCKSÅ: Vänner på jobbet – bra eller svårt?

 

Jag försökte få till ändrade kaffepauser, men jag hade inget att säga till om. Jag bara tjatade. På slutet var det jag ensam som jobbade och de andra satt och fikade. Jag hade tappat min auktoritet på vägen.

Jag slutade på den arbetsplatsen och har växt som människa sedan dess. Man måste dra den fina linjen mellan arbetstagarna och inte lämna ut sig själv för mycket. Jag blir nu arbetsledare igen. Jag tar med mig från gamla erfarenheter att inte bli för nära vän. Jag måste lära mig hålla distansen. ”

Fotnot: Nina heter egentligen något annat. Hon vill inte medverka med sitt riktiga namn av hänsyn till sina kollegor.

3 steg till vänskap på jobbet

Vänskap mellan arbetskamrater utvecklas i tre tydliga steg, visar amerikansk forskning:
1. Man jobbar nära varandra, samarbetar.
2. Man talar om saker som inte har med arbetet att göra.
3. Man berättar om sina problem, hemma och på jobbet.
Källa: Workplace Friendship in the Electronically Connected Organization, 2012.