Det här behöver du (för 4 personer):                          

300 g kycklingkött, tärnat                                           
1 hackad gul lök                                                                
1 dl strimlad purjolök                                                
1/2 röd paprika, strimlad                                          
1 dl ajvar relish                                                          
Hönsbuljong, 1–2 tärningar efter smak
3 dl vatten                                                                 
2 dl laktosfri vispgrädde                                
2 dl laktosfri crème fraiche                              
200 g glutenfri pasta  
1 dl riven ost                          

Så här gör du:

  • Koka pastan.
  • Bryn kycklingköttet och löken. l Blanda i resten av ingredienserna till en sås.
  • Koka tills kycklingen är klar. Smaksätt med hönsbuljong, timjan, svartpeppar och salt.
  • Rör slutligen i pastan.
  • Häll över i en ugnsfast form.
  • Strö över riven ost (hårdost är laktosfri).
  • Gratinera i ugn i 225 grader tills gratängen fått fin färg, cirka 15 minuter.
  • Servera med sallad.