Samma jobb – men med lägre lön

|Mikaela Nordin städar på Hushagsgymnasiet i Borlänge. Åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan, precis som för ett år sedan. Men nu med ny arbetsgivare – sänkt lön, förlängd ­semester och ändrade städrutiner.

Det mesta är sig likt på Hushagsgymnasiet. Lärare håller lektioner för 350 elever i allt från restaurangverksamhet till bygg medan städarna Mikaela Nordin och Monica Lindmark håller rent. Men både städmetoder och arbets­givare har bytts ut, från städföretaget Inspira, tidigare Västmanlands städ och flytt, till Borlänge kommun. Dessutom är lönen sänkt.

– Han som jag löneförhandlade med gick inte med på 24 000, som jag hade tid­igare, för så mycket hade inte andra städ­are i kommunen. Har man städat i 22 år måste man ju kunna klättra lite i lön, säger Mikaela Nordin.

Men kommunens kollektivavtal ligger en bra bit under det privata städavtalet när det gäller lön och förhandlingen slut­ade på 23 000 kronor.

 

LÄS OCKSÅ: Städavtalen – rena rama djungeln

 

I dagsläget finns 90 städare anställda i kommunen. Tio av dem är timanställda, däribland Samonthee Kättström och Wasitthee Srikaew. De jobbade tidigare för Förenade service och städar nu som då på Hagagymnasiet. Wasitthee Srikaew fick lönen sänkt från 120 till 118 kronor i timmen. Samonthee Kättström har 120 kronor i timmen, men erbjöds först 117 kronor. 

– Jag sa ”snälla”, att jag ville ha mer, ”jag har arbetat länge som städare och fyller snart 60 år”, berättar hon.

Det var förra våren som Borlänge kommun beslutade att ta tillbaka städning i egen regi efter att delar, bland annat städningen av flera skolor, varit utlagt på entreprenad under 20 år. 

Varken Fastighets eller Kommunal har ordentlig koll på hur många medlemmar som har påverkats av beslutet och processen med återtagandet. Men enligt Borlänge kommun har de anställt fem personer från de privata städ­företagen under senaste året, utöver att nyanställa. 

”Det man får är en trygg anställning och blir erbjuden heltid. Och så har vi dagtidsstäd.”


Kristina Andrén.

Erbjudande om heltid är en av fördelarna, bibehållen lön är däremot inte någon garanti.

– Det är vissa som har legat över den lön som vi har kunnat matcha med, så kan jag säga. Men det har aldrig varit en problemfråga. De flesta förstår att det är så men har ändå sökt sig hit, säger Christof Arnberg, enhetschef för lokalservice.

– Det man får är en trygg anställning och blir erbjuden heltid. Och så har vi dagtidsstäd. Det är en enorm frihet att få ansvara för sin dag och lägga upp den helt själv, menar Kristina Andrén, som är chef för kost- och lokalservice i Borlänge kommun.

Beslutet om att inte förlänga städkontrakten med privata städföretag fattades av kommunfullmäktige.

– När städningen lades ut i slutet av 90-talet, var tidsandan med en socialdemokrati som ville montera ned offentliga sektorn, säger kommunalrådet Leif Lindström (V), som har drivit frågan.

Att återtagandet inneburit att några fått sänka sin lön tycker inte heller han är särskilt problematiskt.

– Det finns mer än lön. De kan få tillsvid­areanställning, kanske bättre scheman, högre inbetalda pensioner, säger han.

 

LÄS OCKSÅ: Nu skärps reglerna för upphandling

 

Genom beslutet har städverksamheten i kommunen vuxit, men de två städarna som arbetar med att hålla Hushagsgymnasiet rent tycker att organisationen är långt ifrån stabil.

– För mig är det en oreda och det tycker jag inte om. Vi har fått ta reda på det mesta själva. Jag är van med en arbetsgivare som har koll på läget, säger Mikaela Nordin.

Förutom de nya städmetoderna som inte upplevs fungera, reagerar hon och kollegan Monica Lindmark även på det förändrade arbetssättet.

– I den här organisationen kör de mycket på eget ansvar. Det finns inga arbets­ledare utan bara enhetschefer, säger hon.


Maria Karnberger.

Men alla städare upplever det inte lika rörigt. Maria Karnberger har jobbat för kommunen ungefär ett decennium. Hon har en kombitjänst med både städning och matlagning på Forssaängskolan och stortrivs. 

– Jag trivs med bra kommunikation i kommunen. De pratar med oss i stället för att delegera, säger hon.

Skillnaderna i avtalen och att lönen skulle vara något lägre är inget hon har reflekterat över. 

– Pengar behövs för att leva. Men ledigheten är viktig för återhämtning och för att kunna vara med familjen, säger Maria Karnberger.

Hon uppger att hennes lön ligger på omkring 24 000 kronor.

”Nu gör vi det mesta en dag i veckan. Så arbetsbelastningen är inte lika hård, stressen finns inte.”

Även om Mikaela Nordin och kollegan Monica Lindmark på Hushagsgymnasiet hade önskat mer pengar i lön tycker de att det finns fördelar med den nya arbetsgiv­aren. Förutom fler semesterdagar är den största att det är mindre att göra.

– På Västmanlands skulle vi göra allt fem dagar i veckan. Nu gör vi det mesta en dag i veckan. Så arbetsbelastningen är inte lika hård, stressen finns inte, konstaterar Mikaela Nordin och kollegan Monica Lindmark håller med.

– Nackdelen är att eftersom mycket görs bara en gång i veckan så är det skit­igare. Och det gäller att lägga upp ett schema för vilka dagar man ska göra det eftersom det inte går att göra allt samma dag.

Men framför allt, oavsett arbetsgivare, gillar de själva arbetsplatsen. 

– Det är bra kommunikation och bra gemenskap, säger Monica Lindmark.

– Och så är vi så fruktansvärt omtyckta här. Det känns bra, lägger Mikaela Nordin till.

Fotnot: Detta är ett samarbete mellan tidningarna Kommunalarbetaren och Fastighetsfolket.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommentarer

Hade vår facktoppar gjort som dom skulle så hade det aldrig blivit så här. Kommunal ställer inga krav utan säger bara ja och tack och amen till allt, varför skall dom alltid ge sig på städ och vård? kommunerna är nedlusade av chefer, samordnare intendenter och Gud vet allt, privatisera administrationerna och vårdbyråkratin, då skulle det hända grejer, dom kan förmodligen minska personalen till hälften då datorerna gör jobbet. kommunal måste ju samtycka med arbetsgivarna (deras gelikar?) Låt överbetalda kommunchefer och politiker nattvandra i oroliga områden och sluta hacka och sparka på polischefer. Vårdpersonal och utryckningpersonal får stenar kastade på sig. Yggemans desperation att allmänheten skulle lösa oroligheterna, bygg bostäder och ordna jobb inte piska folk på golvet och dra strypsnaror för fotfolket. Kommunal måste bli en motpol och inte samtyckare. Beklagar din situation Lena.Tror inte ledarna vaknar med deras nya leksak tuppen för otroliga 200 000kr.

Jag blir väldigt irriterad på detta förfarande att sälja ut städverksamheter inom kommun och landsting och låta personalen få mindre arbetstid, mer att göra, sämre lön och nya rutiner, kläder, telefonnummer m.m. Har själv städat inom landstinget i många år och kan inte påstå att det var en idealisk arbetsgivare men om man jämför med de privata företag som vi såldes till senare så var landstinget riktigt bra. Först såldes städpersonalen (till lägstbjudande ungefär som kattungar man vill bli av med) till ett riskkapitalbolag som vi aldrig hört talas om och då blev det andra bullar minsann. Först sade man upp ett antal städerskor och de som blev kvar fick naturligtvis mer att göra. Facket förhandlade bort en del av våra semesterdagar, tack för det! Allt blev nytt, städmetod, redskap och maskiner, kläder, telenummer och en "snål" och ganska oresonlig ledning. Det sades inte rent ut men man förstod att vi skulle jobba och hålla käften, inte ifrågasätta något. Det var ett väldigt högt tempo och man var helt slut efter en arbetsdag. Varje månad var det så viktigt att tala om hur mycket företaget gått med vinst men vi fick inte något av den, inte ens en burk pepparkakor till jul. Efter fem år , när man var inkörd i det "nya" , var det dags igen och vi blev återigen sålda till lägstbjudande. Denna gång blev vi inte ens uppsagda utan företaget fick välja och vraka vilka de ville behålla och vilka som fick gå. Det var konstiga skäl till varför folk inte fick jobba kvar. Ett skäl som angavs var att man" inte passade in i gruppen". Vi som inte fick vara kvar var de som ifrågasatte, "bråkade", hade mycket frånvaro eller inte orkade med tempot riktigt medan de tysta och fogliga blev kvar. Sista dagen vi jobbade var det ingen chef eller någon ur ledningen som sa något till oss, inte ens hej när vi gick utan de gömde sig på kontoret. Det är två år sedan detta hände och jag är fortfarande utan jobb. Jag får inte ens vara vikarie på mitt gamla jobb så jag har nog retat upp min före detta chef ordentligt för hon fick naturligtvis vara kvar. Jag vet att det är stora problem på min gamla arbetsplats med mycket sjukfrånvaro, personal som byts ut fortare än man byter underkläder och allmänt dålig ledning. Företaget har fått "böta" mycket pengar till landstinget då de inte uppfyllt sina åtaganden och det ofta är kaos och neddragen städning. Jag är glad att jag slipper delta i "cirkusen". Därför tycker jag inte om detta att sälja ut städningen och ta in riskkapitalbolag som vill mjölka ur så mycket det går innan de försvinner. Personalen får betala med mera arbete på mindre tid, sämre villkor och kanske även bli uppsagd. Här borde facket göra mer för sina medlemmar. Städningen ska bedrivas i egen regi inom kommuner och landsting och inte reas ut till företag som är mer måna om vinsterna än om personalen.

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2017-03-03. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.