14000 har lämnat Kommunal

|Kommunal dementerar uppgifter i Aftonbladet om att cirka 20 000 medlemmar begärt utträde ur Kommunal efter skandalerna. Den verkliga siffran är 14 000, enligt Jesper Pettersson, Kommunals pressekreterare.

Uppgiften i Aftonbladet sägs komma från en centralt placerad källa i Kommunal.

– Jag vet inte vad de har fått de siffrorna ifrån. Enligt vår bedömning är det 14 000, säger Jesper Pettersson, Kommunals pressekreterare.

Efter den första tidens medlemsras, som på bara nån vecka var uppe i 10 000, valde Kommunal att lägga locket på om medlemsutvecklingen. Efter Aftonbladets artikel går nu Kommunal ut med siffrorna.

Enligt de senaste bekräftade medlemssiffrorna hade Kommunal i januari 521 575 medlemmar, men de siffrorna täcker inte in dem som begärt utträde eftersom den processen tar tre månader.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommentarer

Kommunals Värde nämner någon ovan..... Jo, det är just det, vad är det för några positivta eller negativta värdeen Kommunal har för medlemmarna..... ?

Vad mer exakt är det man i praktiken får ut som medlem förutom all smörja Kommunal vill dyvla på medlemmarna ?

Frågan är, finns det någon enighet längre över huvud taget, eller är det först i graven vi alla ligga enade ?

Bussförare som anser att Kommunal har svikit bussförarna fullständigt under åratal
/ Perka

Hej alla fackliga medlemmar och alla andra!
Det nu vi har chansen att röja de som missbrukar makten, och få in riktiga ärliga ledare, jag tror fotfarande på det goda. Tyvärr så är korruptionen nästan lika utbrett i Sverige som i resten av världen fast under ytan. Man talar illa polaker och andra folkslag men samtidigt är åkrarna och byggarbetsplatser fulla av utländska medborgare till våren och jobbar under fruktansvärda förhållanden, utan säkerhet eller trygghet och det många som tycker at det ok men om det blir fel så hör jag kommentarer " det inte konstigt det var de jävla polaker som utförde jobbet" :( de anställs ju av svenska arbetsgivare alltså du och jag.
Vanlig medlem .

För det första är inte alla personer i Sverige arbetsgivare! Var har du fått det ifrån? Jag är anställd och ingen arbetsgivare! För det andra så är det fritt att arbeta i hela EU som EU-medborgare. För det tredje har Sverige så kallad fri arbetskraftsinvandring från övriga världen. EU har bestämt att arbetsgivare får ge praktiskt taget vilka löner som helst i Sverige genom den så kallade Laval-domen. Dessutom, när det gäller offentlig upphandling, finns det aldrig några krav på att det ska vara kollektivavtal och därför får många mycket låga löner och det här kan inte facken göra något åt, det är bestäm av EU och i de fall där regeringen kan bestämma om detta.
Det är skillnad på vad fackförbund kan göra och vad som styrs av lagar som bestäms av politiker!

Ur "Kollektivavtalet - det skrivna löftet"
AG vill att arbetarna ska byta från en kollektiv strategi till en individuell strategi. Att arbetarnas avtal skall bli mera lika tjänstemännens och att varje arbetare ska förhandla sin lön individuellt. Ett sådant byte av strategi, från att lämna den kollektiva betydelsen för verksamheten till att hävda den enskilde individens betydelse för verksamheten är i arbetarnas intresse bara i ett enda fall. Det är om arbetarnas arbetsuppgifter har förändrats så grundläggande att utbyteskostnaden har blivit högre än arbetarnas kollektiva styrka.
(Jag har läst åtskillig "facklitteratur" i min dag men det här häftet fick mig att förstå ;-)

Jag har också varit besviken och arg, men det är Olyckligt att de som valt att gå ur inte ser ett helhetsperspektiv och vad kommunal gör och har gjort för medlemmarna genom tid. Både centralt och lokalt. Alltför många förstår inte kollektivavtalets värde och tar saker för givet. Att gå ur kommunal skadar inte bara kollektivet och styrkan i att vara många mot arbetsgivaren. Det skadar också individen själv. Att stå utan medlemsförsäkringar och förhandlingshjälp om man råkar ut för trassel kan bli förödande. För de som ångrat/ångrar sitt utträde är det bara att gå in på kommunal.se eller ringa 010-442 70 00 för att återfå sitt medlemsskap..
I vredesmod förstår jag att en del har förhastat sig. Men det är viktigt att komma ihåg att det är inte försent att ändra sig :)

Här måste VI inom Kommunal omedelbart visa var vi står !!!
"IF Metall anklagar arbetsgivarorganisationen Almega för att utnyttja flyktingkrisen för att pressa ned lönerna.
Samtidigt går Centerledaren Annie Lööf ut och uppmanar arbetsmarknadens parter att komma överens om lägre löner till nyanlända".- Vi måste ju göra allt som går att göra för att underlätta inträdet på arbetsmarknaden, säger Annie Lööf till Sveriges Radio.

Annie Lööf ser upp till Margaret Thatcher: Som
var mot fackföreningar
var mot arbetarrörelsen
hyllade diktatorn Augusto Pinoche
ville bevara dödsstraffet i UK
var för kapprustning
hyllade individualism och egoism.
Är det detta samhälle VI inom Kommunal vill ha ?

14 000 eller 20 000 spelar ingen roll. Båda siffrorna är för stora. Vad gör man Kommunal för att få de som önskat utträde att ta tillbaka den? På tre månader borde Kommunal kunna göra en hel del för att få folk att ta nya tag och organisera sig på riktigt. Det kostar ju inget att fråga vad som krävs för att de behåller medlemskapet.
Utan ett starkt fack går vi bakåt i utvecklingen. Ja ingen tror väl att förslaget om låglönejobb för flyktingar och ungdomar är slutmålet för arbetsgivarna? Det är bara en aptitretare, för naturligtvis tar de först lillfingret och sedan har alla låglön, ja utom chefen då.
Vi behöver bli fler i våra fackliga led, inte färre! Organisera nu, imorgon är det försent?

14 eller 20 000 av över 500 000 medlemmar!
Vi är oerhört många (över en 1/2 miljon,så jag känner mig inte ensam ;-)
Tänk att kunna få alla dessa medlemmar att dra åt samma håll ... Det vore något det...

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2016-03-11. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.