Örebro stäms på miljonbelopp

|När Örebro kommun i höstas tog över driften av äldreboendet Elgströmska krävde man Attendo på 1,1 miljoner i vite för avtalsbrott. Nu kontrar Attendo med att kräva 1,8 miljoner kronor av kommunen, bland annat för goodwillförlust och minskad vinst.

Förra våren slog personal på äldreboendet larm om låg bemanning och en rad andra brister. Inspektionen för vård och omsorg, IVO riktade också kritik mot verksamheten efter att ha gjort en inspektion. I slutet av september la skyddsombud från både Kommunal och Vårdförbundet ett skyddsstopp för fortsatt arbete på äldreboendet.

I oktober tog kommunpolitikerna beslutet att häva avtalet med Attendo och den 1 december tog kommunen över driften av boendet.

– Det saknades grund för att häva avtalet. Vi har medgett att det fanns ett arbetsmiljöproblem. Men det var inte så allvarliga brister att det var motiverat av kommunen att säga upp avtalet med oss, säger Charlotte Näsström Morén, presschef på Attendo till Nerikes Allehandas webbupplaga NA.se.

Örebro kommun oroas inte av stämningen.

– Vi har haft vattentäta skäl till att säga upp avtalet, säger Rasmus Persson (C), ordförande i programnämnd social välfärd, till NA.se.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen stängde 2014-03-03 14:58