Håkan Lindgren
KA träffade Najet Neffati, Vafa Divani och Fanny Röhl på avdelning 77 tidigare i somras. Foto: Håkan Lindgren

Avdelning utan sjuksköterskor stänger

|Nästa fredag, den 18 augusti, stänger Danderyds sjukhus den ena av de två avdelningar som under sommaren bemannats av endast undersköterskor och underläkare, till allra största delen. Det rapporterar tidningen Vårdfokus.
– Det var en nödlösning inför sommaren på grund av att vi inte lyckats rekrytera sjuksköterskor, säger Andreas Kling, vårdchef för medicinavdelningarna, till Vårdfokus.

Undersköterskan Vafa Divani, som arbetat på avdelningen under sommaren, tycker att det känns tråkigt. Men hon var medveten om att sjukhusledningen vill utvärdera lösningen.

– Vi får se efter utvärderingen. Om det skulle starta på nytt vill jag gärna jobba där, säger hon.

Hon berättar att det har gått bra att jobba på det här sättet.

– Det har gått bättre och bättre faktiskt. Det har varit bra stämning och vi har haft fullt hela tiden, säger Vafa Divani som nu återgår till sin ordinarie tjänst på Danderyds bemanningscenter.

KA skrev om de två avdelningarna i somras.

Den andra avdelningen, en eftervårdsavdelning för Strokepatienter där sjuksköterskor finns att tillgå på akutsidan bredvid, blir kvar tills vidare.

– Det är för tidigt att säga om organisationen där ska vara kvar. Det är en fråga för sjukhusledningen att diskutera, säger Andreas Kling till Vårdfokus.

Verksamheten på den internmedicinavdelning som nu stänger, avdelning 77, har fungerat väl, enligt vårdchefen, men stänger alltså trots detta. Sjuksköterska har funnits på plats måndag-fredag, dagtid. Övrig tid har endast undersköterskor och underläkare arbetat på avdelningen.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Skriv din kommentar

Kommentarer är tillåtna till 2017-09-01.
Din kommentar kan komma att publiceras som en insändare i KA:s papperstidning.