Björn Svensson
Tobias Baudin. Foto: Björn Svensson

Baudin hett namn som ny ordförande

|Tobias Baudin, förste vice ordförande i LO, är en av de hetaste kandidaterna till att bli ny ordförande för Kommunal, enligt Norrländska socialdemokraten.
– Jag har fått några samtal och det har lagts ut några trevare. Jag kommer ju från Kommunal och det är där jag har mitt hjärta, säger Baudin till NSD.

Sedan 2012 är Tobias Baudin förste vice ordförande i LO. Men fram till dess hade han samma post i Kommunal. Han har också varit ordförande för Kommunal Norrbotten och S-politiker i Luleå. Tidigare jobbade han som maskinist och reparatör i Luleå kommun.

Enligt källor till Norrländska socialdemokraten (NSD) är Baudin ett av toppnamnen som förs fram som ersättare för Annelie Nordström, Kommunals ordförande, som sagt att hon avgår vid kongressen i maj till följd av de avslöjanden som gjorts om bland annat lägenheter, alkohol och restaurangen Metropol Palais som ägs av Kommunals handelsbolag Lyran.

– Om det visar sig att det finns ett brett stöd så är det klart att jag kommer att ta mig en funderare, säger Tobias Baudin till NSD.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommentarer

Då hoppas jag att T. Baudin får stöd och vidare tillfälle till att fundera på den eventuella posten.
Vi medlemmar kräver ett klubbslag för att förverkliga rätten till heltid, hetaste frågan till att ha möjlighet att försörja oss på våra löner.
Ett medlemskap kostar omkring 300 000 kronor under ett arbetsliv, vi är lågavlönade till på det, då vore det på sin sak att vårat fack går ut hårt för rätt till heltid.
Varför ska vi annars betala in medlemsavgiften?
Nu vill vi långt här nere bli prioriterade av Kommunal.
Bjud in oss medlemmar till att deltaga i förändringsarbetet.

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2016-03-09. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.