Brandman död i olycka

|En brandman vid Attunda brandkår norr om Stockholm har avlidit till följd av skador han ådrog sig när han blev påkörd då han arbetade vid en trafikolycka nära Sigtuna.

– Vi är djupt berörda av vår kollegas död och hela Brandkåren Attunda har sorg, säger räddningschefen Ida Texell i ett uttalande.

Exakt vad som orsakade olyckan är inte klarlagt, men det var halt vid olycksplatsen och föraren som körde på brandmannen är misstänkt för vållande till annans död.

Kommunal har tidigare varnat för olycksriskerna i samband med att brandmän arbetar vid trafikolyckor.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommentarer

Det blir intressant att följa utredningen av den här olyckan. När det handlar om olyckor inom hästnäringen och hästskötare som omkommer i arbetet så utreder polisen och Arbetsmiljöverket inte dem. Helt klart värderas vissa yrkesutövare högre än andra. När varnade kommunal senast för olyckor inom hästnäringen?

Man undrar var skyddsombuden på Bergsåkerstravet finns eftersom de olyckor som inträffar där inte anmäls till polisen och arbetsmiljöverket. Här finns det klara brister i arbetsmiljöarbetet. Tillbud och olyckor är vardag och man gör inga riskobservationer och förebygger inte olyckorna. För Kommunal har väl skyddsombud på Bergsåkertravet? Och man har väl fortfarande medlemmar som arbetar på Bergsåkerstravet? Men varken Kommunal förtroendevalda eller skyddsombuden verkar agera. Och de svarar helelr inte på mail. Medverkar Kommunal i Sundsvall till att mörka olyckorna och tillbuden på Bergsåkerstravet? Förtroendet från oss som arbetar inom hästnäringen för de förtroendevalda inom Kommunal var dåligt redan tidigare...

http://www.st.nu/sport/trav/manga-olyckor-inom-hastnaringen-men-fa-anmals-ett-stort-morkertal

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2016-03-02. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.