Delade turer?

|På flera håll i landet införs delade turer inom hemtjänsten. Vad tycker du?

Kommentarer

Jag tycker att det pratas för lite om busschaufförernas arbetssituation.
Vi kan ha upp till 13,5 timmars arbetsdagar i våra "delade turer" och där med låst till arbetsgivaren. Visst hinner man med små kortare ärenden under pausen, men de flesta har gått upp i ottan och utnyttjar tiden för återhämtning och mat. Detta innebär 10,5 timmars "egentid" per dygn och detta inträffar flera gånger per vecka.
Resterande dagar jobbar man ett kortpass på 3 till fyra timmar, men påbörjar då tjänsten med de tidigaste passen kl 04:00 istället och det innebär inte många timmars sömn den natten.
Sedan kompletteras resten av arbetsveckan med sammanhängande (ej delade) tjänster på 10,5 timmar, där det ofta slutar arbetsdagen i rusningstrafiken.
Vi sitter med ett stort ansvar bakom ratten och bör vara pigga och alerta, för en trött chaufför är en mindre bra chaufför. På detta tillkommer möten av alla de slag, må vara passagerare eller andra trafikanter som har div. nedlåtande åsikter om mig som person eller busstrafik.
Sedan undrar "folk" varför busschaufförer är så griniga och stressade?
Bussbranschens senaste avtal är ett stort skämt och jag ifrågasätter det kraftigaste varför inte kommunal ser det vi busschaufförer ser och inte tar åt er av informationen ni får av oss busschaufförer?
Det enda ni gjorde gällande arbetstider var ett "luddigt" avtal om dygnsvila, som i princip är den samma som innan p.g.a alla undantag från regeln.
"...elva timmars sammanhängande dygnsvila om inte lokal överenskommelse
träffas om annat. Detta gäller dock inte dygnsvila i samband med övertidsarbete
och inte heller dygnsvila i samband med schemabyte eller byte av tjänstgöringslista,
tjänst eller oförutsedda händelser."
På detta absolut fredsplikt, inga motåtgärder för ett vansinnigt avtal. Sedan är kommunal förvånade att medlemmarna flyr facket inom vår bransch.
Nä, ta och se över arbetstiderna snarast innan ni förlorar ALLA chaufförerna från kommunal.

Det var en väldigt förnuftig moderat Nils-Gunnar Berg, som uttalade sig i KA 1/2011. Håller med om att krävs det fler antal tjänster , då är det väl bara att anställa fler även om det kostar. Han säger vidare att kommunen sponsrar ett fotbollslag och undrar om detta är nödvändigt.Själv har jag 4 långpass på 14 veckor på helgerna 8-19:45 och8-20:30 med 120 minuters rast, skitpass. Har 4 delade turer på 14 veckor med ca 3 timmars rasr och jag jobbar varannan helg. Inte kul

Det skrivs mycket om delade turer och ingen gillar väl delade turer egentligen. Men jag upplever det som så att vi uskor som jobbar där på golvet gör allt för att undvika dessa turer med olika scemamodeller typ 3-3 etc. Dessa olika scema modeller innebär alla att man helt krast går med på att stå till arbetsgivarens förfogande när det behövs för att täcka sjukdom och semester gemom olika avtal om flyttid. Kompetensutveckla sig och gå kurser på sin fritid etc.

Inget ont i dessa scemamodeller för de fungerar bra på sätt och vis. Men jag undrar hur många som hade velat arbeta på så sätt om arbetsgivaren hade kunna ge ett vettigt scema och då speciellt utan delade turer?

Arbetsgivaren har inte lärt sig något. De tänker bara på det ekonomiska. Hur de skall kunna spara pengar som inte personalen får nytta av vad de ställer upp med.
Det är inte bra att man har delade turer. Du har ingen ledighet fullt ut den dagen som du har delad tur. Du kan inte hitta på något särksilt.
Jag har jobbat med delad tur. Men det var i början av min yrkeskarriär. Allt var nytt och var nöjd med det. Men nu i efterhand så skulle jag inte sträva efter det.

När det gäller delade turer inom vården så handlar det om antal personal, hur många heltider och deltider. Hur många vi måste vara på morgonen respektive kvällen.
För att få ett någotsånär drägligt schema så blir det delade turer. Det är arbetsgivaren som håller nere antalet personal.
En fråga som jag undrart över väldigt länge är, varför tror arbetsgivaren med fackets goda minne att det är mindre att göra med patienter, boende, brukaren
bara för att det är helg? Då är vi mindre personal och därför ligger det delade turer på helgen.
En sak till, kommunerna måste också ta sitt ansvar när det gäller långtidssjukskrivningar som kanske kan arbeta ett par timmar om dagen.
De kan också anställa dem som är arbetslösa, inte bara den privata sektorn. Bara för att vi är mest kvinnor inom kommunen så ska vi ha dåliga löner, dåliga arbetstider och dåligt med personal.
Vad gör facket för oss?!

Ingen som jag känner som arbetar ionom vården som vill ha delade turer!
Det är dags att sätta ner foten!!

Politikerna säger att vi kvinnor vill ha delade turer. Men det stämmer inte. Vi har delade turer på grund av att det inte finns pengar och då måste man ta ett sådant skit schema. Det är inte alls roligt med dom turerna och ibland undrar man om politikerna själv skulle vilja ha dom scheman som vi kvinnor inom vården har till dom usla lönerna som vi får. Vi har sex veckors schema och på det schemat jobbar vi varannan helg och två helger är delade turer

Politikerna säger att vi kvinnor vill ha delade turer. Men det stämmer inte. Vi har delade turer på grund av att det inte finns pengar och då måste man ta ett sådant skit schema. Det är inte alls roligt med dom turerna och ibland undrar man om politikerna själv skulle vilja ha dom scheman som vi kvinnor inom vården har till dom usla lönerna som vi får.

Jag har arbetat inom omsorgen i över trettio år och sett förändringar. Jag har för mig att delade turer togs bort för ett antal år sedan därför att det var omänskligt. Nu är dom tillbaka med råge. Det är tydligt att vi inom omsorgen ska se vårt arbete som ett kall pga alla krav som ställs på oss för att vi nästan bor på jobbet. Tiden som blir över känns för mig, mest som vilotid för att orka arbeta vidare och väntan på nästa pass. Hade möjlighet att arbeta regelbundna tider under några år. Då hade jag också ett annat liv, en vettig fritid. Det är klart att omsorgen oftast kräver personal dygnet runt, men med mer förståelse och empati, så skulle det kunna vara mycket bättre.
Vill passa på att tacka Nils-Gunnar Berg från Sölvesborg som var med i en artikel om delade turer i senaste Kommunalarbetaren. Han vet vad det här handlar om, tack, tack!!

För några år sedan infördes delade turer här i Bollnäs. Före det kunde man själv välja delade turer och istället få jobba var tredje helg. Men nu måste alla ha fyra delade turer på sex veckor och dessutom jobba varannan helg. Jag börjar närma mig 60 och orkar inte lika mycket som jag gjorde vid 20 men man tar inte någon hänsyn till detta. Delade turer innebär också att vi får sämre återhämtning och för få timmars sömn mellan passen. Flera på min arbetsplats som har jobbat heltid har gått ner till deltid för att de inte orkar men och delade turer är den största boven. Bort med delade turer och fram för en bättre arbetsmiljö där man orkar med något annat än att bara jobba.

Viktigt vara lyhörd för andra problem...
Personal blir båda arg och besviken och jag känner med de boende .
DET ÄR INTE ACCEPTABELT !!!
PRESSADE SITUATIONER...
Med Jobbpussel !?
Och Många Personalen kommer och lämna Facket
En sann socialist Från OXELÖSUND

Dela turer...
Jobb pussel
Städa...MM
det kommer mer och mera hela tiden ...
Det är inte acceptabelt
Vi har en politiken som ska förbättra och som ger resultat.
Detta är ett moment som för de allra flesta är väldigt Stressande ...
Björntorps Äldreboende kräver mer personal ...
Det är resurserna som avgör kvaliteten på äldreomsorgen.
Med fler anställda ökar möjligheten till högre arbetsglädje .
Det handlar om att visa ömsesidig respekt mot Äldre och personal.
Var söt och håll käften ! Är det budskapet vi vill ge till äldre och personal .
Rättvisa mot Äldre och personal .
Yes We Can !
Flexibel arbetstid .

Delade turer är en katastrof.
Vad detta säger - är att det är brist på personal och samma svar som alltid "brist på pengar" inga nyanställningar inte ens timvikarier med en massarbetslöshet. När skall politikerna se och förstå vad som sker ute i "livet". Det är under all kritik.
Se till att människor får arbete inom vården då det behövs personal istället för att utbildade människor skall gå på A-kassa/ deltidsarbete i 75 dgr sedan säga "UPP" sig från sin 70% tjänst för att gå och stämpla som helt arbetslös. Varje skattekrona som kommer in till staten på en t e x 70% timanställning/tjänst skall gladeligen emottagas. bättre det än att utbetala A-kassa 100% i 300 dgr och så småningom socialbidrag. Jag kan knappt diskutera detta problem
för det är så självklart att då det är totalt galet.
Moment 22. Detta förlorar borgarna på inför valet.
Man kan inte behandla människor som marionetter, schakpjäser - ett spel som kommer att kosta betydligt mer än pengar - liv.

Hallå där...
Öppna ögonen .Vården KRÄVER mer Personal ...

Jobb pussel !?
Önskeschema ,Arbeteta bara varannan helg ,om man vill får gå upp till 100 % .Toppen !?
Det skulle bara vara så .(lägg ditt drömschema )
Man kanske bara får vara ledig 2 helger på 5 veckor.
Ta reda på fakta och ? Personal Rättvisa mot Personal Facket kommunal !?
Det skulle helt fantastisk Jobba 75% och fått 100% Lön!!!
Vi är värda en bra lön .

Jag har alltid reagerat på att man alltid ger sig på oss som är "på golvet" när det ska sparas. Jag undrar varför man inte kan dra ner på chefernas arbetstimmar istället för att ge oss skittider. I alla år jag jobbat så har cheferna och deras assistenter kunnat ta ledigt utan ersättare. Det kan inte vi, därför tror jag det "finns luft" i deras arbetstider så att man kan dra ner timmar på dem och ge oss mer händer i vården istället så att vi får rimliga arbetstider. Vi jobbar varannan helg from i september och har 2 delade turer på 6 veckor när vi jobbar helg.

Man kunde nu i veckan läsa att sossarna i dalarna ska verka för att de s.k delade turerna inom landstinget ska bort. Det var något slags vallöfte som man gick ut med. Ja inte vet jag, men är det inte så att dalarnas landsting är sossestyrt?
Så man undrar ju- va är problemet?? Är det inte bara att se till att politikerna (sossarna) inom landstinget tar bort de här systemet med delade turer??
Varför måste det bli något slags vallöfte? Det är ju samma slags politiker som styr landstinget som nu går ut i tidningar och "lovar" att turerna ska bort.

Sist men inte minst vill jag önska alla som läser det här en riktigt god jul, och ett riktigt gott nytt år.
Och låt nu inte julbordets läckerheter få er att gå upp i vikt.
Själv ska jag äta en "riktigt god" s.k jultallrik, alltså inte ett "riktigt julbord". Julbordet undanhölls för de som jobbar natt eller kväll vid det enda tillfälle julbordet erbjöds.
I normala fall (förr om åren) har vi "erbjudits" att medverka på så sätt att tillfällena har infallit vid två tillfällen, detta har gjort att alla får äta julbord, men inte i år dock.
Men allt är ju satt under förändring, så också detta med julbord och presenter (julklappar) till de anställda.
Nu har jag inte tid att skriva mer, jag ska ut i snön och pulsa, kanske det blir ett pass med ålning medelst hasning, och sen får jag väl stå i givakt en stund.
Givakt.
F.T.W

Har haft delade turer länge.Man vet snart inte hur man ska uppfatta det.Vi har börjat med önskeschema.Nu när jag lägger schema för Augusti-Oktober ser jag att delade turer är ett måste 2 lö eller sö för att få 2 sammanhängande lediga dagar under veckorna. Vilket inte är klokt tycker jag,sämre änn innan.Och om man då jobbar heltid och måste tänka så man lägger tiderna för att inte arbetar ut sig.När så diffarna kommer in i bilden hur funkar det o dubbelturerna,o gud bevare oss en sjukskrivning vi måste täcka.Nä fy för delade turer för att timmarna ska finnas till 100%.

Kommentarerna är många och i stort sett samtliga är direkt negativa.
Därför är det värt att fundera över om någon ansvarig facklig uppdragstagare överhuvudtaget läser kommentarerna och presterar någon form av löfte?

Vill inte ta bort hoppet om förbättringar för alla som skrivit kommentarer - men det ser verkligen inte ut som om det får någon som helst effekt på problemet delade turer.

Snarare är det nog dags att konstatera att kommentarsfältet är till för att låta ilskan få utlopp, en nödventil.

En enda positiv effekt är det ändå:
Alla som skriver ut sin ilska får ju kvitto på att de inte är ensamma om kritiken, att de har rätt i sin kritik.

Så vad att göra?
Hur TVINGAR man förtroendevalda att göra som en majoritet på golvet vill?
Skall man välja dem med tvingande skrivelser att de får sitt fackliga mandat om de utför de prestationer de har att skriva på när de väljs?
Det alla skrivit visar ju hur demokratin inte fungerar. Det visar hur avtalsdelegationer kan springa förbi de krav medlemmarna ställer.
Det visar också hur förbundet agerar för att sidosteppa de förtroendevalda så att okontrollerbara ombudsmän agerar vid sidan av medlemsintresset.

Frågan om varför medlemsintresset inte verkställs börjar bli hyperintressant.

Svaret ligger i hur man kör facklig-politisk samverkan baklänges - dvs att man beaktar det politiska systemets oförmåga att ta in tillräckligt med medel för att finansiera den offentliga sektorn fullt ut. Man beaktar inte medlemsintresset av att ta bort delade turer eftersom socialdemokratin och/eller de borgerliga inte har pengarna som krävs.

Så medlemsintresset bryts när förhandlingsdelegationer landet runt tappar makten och den läggs i ombudsmannahänder som styrs av förbundet. Läs stadgarna!!!

Kan man i avtals rörelsen skriva in att arbetsgivaren får max ha 1 delad tur i månaden per anställd. Eller som inom industrin där har de ju skift tillägg. Vi kanske kan ha något som heter delade tur tillägg. Kroppen mår inte bra av skift arbete. Det samma gäller delade turer. man jobbar både morgon o kväll samma dag plus att man på en dag oftast jobbar 10 timmar.Sliter på kroppen.Det måste gäras något NU. Annars kan arbetsgivaren öka ut med bara mera o mera delade turer.

Vet ej om min insändare hör hemma här. Men vårt shema är hopplöst. Jobbar med yngre inom handikappomsorgen. varannan helg har vi haft länge men sen några månader tillbaka är det det enda fasta som går att lita på shemat. Varje vecka ändras tiderna och det på kort varsel. Behovsshema, jag kan förstå men då ska det också vara ett på minst 4 veckor så man som nån skrev kan planera sin fritid och även få rätt ersättning vid tex övertid. Jag har också tagit upp detta med min chef men hon säger bara att det är så verksamheten är och vi måste spara pengar och hon hotar ibland med att dra ner tjänstegraderna. Nu vet jag att man inte kan göra det utan förhandlingar med facket först, men jag har kollegor som är med i facket och tror att chefen kan göra det hon säger. Det här med behovs och önskeshema har väl blivit mer ett sätt för arbetsgivaren att spara pengar tror jag.....

Det är högaktuellt angående delade turer nu. Vi går baklänges känns det som när vi talar om att införa fler delade turer inom vården och omsorgen. Tragiskt yrke snart, tyvärr eftersom jag älskar mitt rabete men vi är underbemannade, har skittider och urselt betalt. Facket måste se till att kommunerna åtminstone betalar för min "fritid" som oftast är endast 4 timmar mellan mina delade turer. Detta samt att vi är alldeles för underbemannade så man blir utsliten och sjuk av sitt yrke. Vart är vi på väg?

Delade turer förekommer även på våra äldreboenden mitt i veckan nu för tiden för att vi inte skall behöva arbeta med för få i bemaningen i morgonarbetet. Tyvärr så är det så illa ställt att bemannningen är alldeles för underbemannad så att personalen får "lösa" problemet så att verksamheten fungerar. Tycker att om det nu skall finnas delade turer så måste det i alla fall vara en "jourpeng" på de timmar man väntar på att gå på sitt arbete igen och den pengen borde vara även på helgen. Kommunerna borde få betala för att man utnyttjar faktiskt min fritid ordentligt.

Arbetar som undersköterska på hemtjänsten i Leksand. Vi får lov att göra dubbelpass på helgerna därför att vi är för lite personal. Så många som inte orkar och vill jobba dessa turer där! Och hur bra är man som personal när man har arbetat från klockan 7.00-21.00 en dag????? Vårat schema kan ligga 7.00-15.00 och sedan 15.00-21.00 är detta ens tillåtet? Borde det inte vara........

har delade turer sen mer än 1 år både på helger och vardagar. fick detpga att vi fick tungt på gruppboendet som jag är på. det skullevara på prov i 3 månder men det förlängs hela tiden. jag jobbar 100% och tycket defentivt inte om det. som den här veckan så börjar det med 1delad tur på måndan kväll tisdag onsdag-torsdag dag ledig fredag sen jobbar 3 dagar ihelgen ledig tisdag sen jobbar igen. med ett sånt här schema med delade turer mitt iveckan och bara en dag ledig så hinner man inte villa upp sig, kroppen mår defentivt inte bra av det. Man frågar sig själv om det är meningen att man ska behöva gå ner i procent för att orka med,ÄR DET MENINGEN? JAG TYCKER INTE DET. Har haft 3-3 schema och det var det bästa schema jag har gått på. man hade massor av ork och man kunde ta en dag att vila upp sig på när man var ledig.

Skriv din kommentar