Gör ditt eget schema

|Här kan du testa att lägga ett eget schema och se hur hälsosamt det blir. Tänk på att få in tillräckligt med återhämtning!

Kommentarer

Mina pass 7-21, utan rast, gick inte att lägga in :) Skulle vara superbra om det gick lägga in alla tider och få de bedömda.

Bra hjälpmedel men hade varit bättre om man kunnat fylla i tiderna på turerna själv. Har en vecka då jag jobbar 6 av 7 dagar gick ju inte att kolla i mallen.

Skulle vara bra om man kunde ha ett för bara natt oxå. Många av oss jobbar ju enbart natt.

Svårt att lägga schema vi har 6v på åtta personer som vi ska göra 222 tim på o åtta av de ska vara kvällar o varannan helg. Vi har dag och kvällsturer

Jag jobbar ständig natt och rullande 6 veckorsschema. Och jag kunde inte testa att lägga mitt schema alls. Vi har även möten ibland på dagtid vilket förstör våran veckovila. Skulle gärna vilja testa om mitt schema är hälsosamt. Men då behöver jag fler veckor.

Det var svårt att provlägga när det fanns så få turer. Och på helgerna gör vi ca 30timmar. Hade varit bra och se om vi har ett hälsosamt schema, vilket jag inte tror vi har. Går det inte göra så man får lägga in tiderna själv?

Hej Susanne! Det kräver en del arbete att fixa så att det går att testa fler varianter, men så småningom kanske vi lanserar en uppdaterad schematestare. Det som är viktigt att tänka på är i alla fall att dygnsvilan bör vara minst 11 timmar, man bör ha minst två dagars sammanhängande ledighet per vecka och inte för många pass i rad särskilt när man jobbar skift. /Elin Steen, journalist på KA

Hej
På mitt arbetsplats jobbar vi bara dag och kväll,men tror inte att vara schema är bra så en vecka jobbar vi 50 tim,och andra ex 30 tim .Vi har sex veckor schema ,men så ojämnt. Inte så mycket tid att återhämta sig.

Det går ju inte att göra sitt schema.. typ jag jobbade
aannledignn

Skulle lägga in schemat och se om det var hälsosamt men så där lite dagar jobbar vi inte i veckan så det fungerar ej. Det behöver fler alternativ bla. fler kvällar som läggs ut delade turer flera veckor m.m.

Hej Liselotte, kul att du provade schemaläggaren! Det stämmer som du säger att det inte går att testa alla scheman, det är rätt komplicerat att fixa något som funkar för alla. Man kan i alla fall testa lite olika kombinationer, till exempel "är det bra att jobba ett dagpass efter ett kvällspass".
Jag skulle gärna försöka bygga ut schemaläggaren så att man kan testa fler varianter. Om du har lust att hjälpa mig i det arbetet får du gärna maila mig ett exempel på hur era scheman ser ut. Maila då till [email protected]

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2017-10-12. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.