Ulf Palm/TT
Orsa Rovdjurspark. Foto: Ulf Palm/TT

Djurskötare död efter björnattack

|En djurskötare på Orsa Rovdjurspark har attackerats av en björn och avlidit av sina skador. Enligt polisen grävde sig björnen in under hägnet.

På fredagsförmiddagen attackerades djurskötaren och räddningstjänst och ambulanspersonal kom till djurparken för livsuppehållande åtgärder. Ett par timmar senare avled den 18-åriga mannen.

Enligt Aftonbladet var det i samband med att gäster fick följa med in i ett hägn som en björn grävde sig in i hägnet och attackerade den anställda.

– Under en förberedelse av matning och skötsel av djuren så har en tvåårig björn på något sätt kommit in i ett hägn som varit tomt och där anfallit och skadat en djurskötare, säger Anders Blomquist, vd för Grönklittsgruppen, till Aftonbladet.

En familj var med vid händelsen och är oskadda men tas om hand, enligt Anders Blomquist.

Enligt polisen kommer det sannolikt att bli en anmälan om arbetsmiljöbrott, men ännu finns ingen brottsrubricering. Djurparken stängs för dagen på grund av det inträffade.

Kommunal i Bergslagen säger till Kommunalarbetaren att Kommunal inte har kollektivavtalet med djurparken och därmed inga medlemmar. Djurskötarna, som ofta är medlemmar i Kommunal, tillhör i stället Hotell- och restaurangfacket.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Skriv din kommentar

Kommentarer är tillåtna till 2017-08-25.
Din kommentar kan komma att publiceras som en insändare i KA:s papperstidning.