Fler krav på avgångar i Kommunal

|Kommunal i Lysekil kräver i ett uttalande att ”alla ansvariga i Kommunals ledning ställs till svars för den skada de orsakat förbundet”.

Alla ansvariga ska ställa sina platser till förfogande, enligt sektionen i Lysekil, som också kräver att Kommunal aldrig mer tecknar personliga anställningsavtal med företrädare för Kommunal.

”Vi uppmanar alla kongressombud att rösta för att återupprätta förtroendet för förbundet”, skriver sektionen avslutningsvis i sitt uttalande.

I går (den 8 mars) kom också ett uttalande från medlemmar vid Länssjukhuset Ryhov, i Jönköping, där de kräver att hela förbundsstyrelsen avgår. Medlemmarna har samlat ihop en namnlista med protester.

– Man kände sig så fruktansvärt sviken, efter allt som har hänt inom Kommunal och vi ville påverka så att det ska bli bättre, säger Eva-Marie Nilsson, undersköterska vid sjukhuset, till Sveriges Radio.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommentarer

De som gjort sig skyldiga till försummelse och missbruk av medlemmarnas pengar ska avgå, eller sparkas om de inte avgår frivilligt.
De som nu inte har gjort något fel ska dock inte heller känna sig säkra. Sitter de i en styrelse så är det deras skyldighet att ta sitt ansvar och inte överlåta det till de strebrar som sitter högst upp och styr. Om det är ren underlåtelse att agera eller ren dumhet, så visar båda sakerna på att de i så fall är olämpliga att sitta i Kommunals styrelse.
Med över 500 000 medlemmar borde man kunna vaska fram några hederliga och hårt arbetande människor som tar över styrelseuppdragen från de som nu visat sig vara olämpliga. Någon däremot...

Det är precis den här uppfattningen jag möter på arbetsplatserna - jag hoppas att kongressen kommer att visa att man vill ta ansvar för Kommunals framtid! Kommunal har väldigt många goda företrädare som kan föra oss framåt, låt oss hoppas de får chansen!
Det handlar inte om att undvika att några blir besvikna, det handlar om att inte göra Kommunals medlemmar besvikna. Jag är ju själv medlem och jag vet precis vad jag vill förändra!

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2016-03-30. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.