Fritidsledare får gemensam yrkesetik

|Hur ska fritidsledare bemöta barn och ungdomar på ett så bra sätt som möjligt?
Det har Kunskapscentrum för fritidsledarskap diskuterat i två år. Resultatet är en ny gemensam yrkesetik.

I två års tid har Kunskapscentrum för fritidsledarskap (KC) utbildat sig i och diskuterat etik och värderingar. Nu presenterar de en gemensam yrkesetik. Där beskrivs grundläggande värderingar och hur man kan jobba för att barn och ungdomar ska få ett så bra bemötande som möjligt.

– Det handlar om vilken inställning man har till de man jobbar för och att vara uppmärksam på diskriminerande normer. Att man ska möta människor med respekt och ödmjukhet helt enkelt, säger Diana Pettersson Svenneke, koordinator på Kunskapscentrum för fritidsledarskap.

KC består av tolv kommuner i Stockholm samt Skarpnäcks Folkhögskolas Fritidsledarutbildning. De jobbar med att utveckla fritidsledarskapet i den öppna och frivilliga fritidsverksamheten. Nu inleds även ett projekt med etikambassadörer. Då kommer fritidsledare från olika Stockholmskommuner skapa diskussioner och vara extra uppmärksamma på etiska dilemman på jobbet.

– De kommer få en grundutbildning i etik. Tanken är att de ska kunna sprida vidare kunskapen till sina kollegor, säger Diana Pettersson Svenneke.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen stängde 2016-03-09 14:16