Kirsebergs minnesteam.
Kirsebergs minnesteam.

Hallå där: Annika Lennstrand-Maidwell

|Hallå där, Annika Lennstrand-Maidwell på Kirsebergs minnesteam, som blivit utsedda till Sveriges bästa demensteam av Demensförbundet och Svenskt Demenscentrum.

Vad gör er till Sveriges bästa demensteam?

– Intresse och utbildning inom demensvård. Själv är jag Silviasyster. Det gör att vi har en bra förståelse för patienterna. Vi ser det som är unikt hos varje person, och jobbar aktivt med att se det som varje människa har kvar. Anhörigstöd är en stor del av arbetet och vi planerar att ha träffar med anhöriga för att öka deras förståelse.

– Fyra i teamet jobbar också i en dagverksamhet. Det innebär att vi träffar vårdtagarna både i hemmet och under dagen. För vårdtagarna är det positivt och det är ett sätt att motivera dem till att komma. Vi känner till deras intressen, som de kanske inte kunnat förmedla annars.

– Genom arbetet med ett kvalitetsregister har vi koll på psykiska symptom vid demens, som ätstörningar och sömnsvårigheter. Det är en hjälp i att plocka fram rätt åtgärder för att lindra symptom.

Hur känns det efter vinsten?

– Vi är glada och stolta! Även många runt omkring har varit positiva, också det är glädjande. Vi ser det som en knuff i ryggen och en utmaning att fortsätta utvecklas.

Vad ska ni göra med prispengarna på 50 000 kronor?

– Det har vi inte bestämt än. Men det kanske blir en utflykt med personal och deltagare i dagverksamheten. Eller mat och firande. Eller en kurs. Det kommer att bli investerat i verksamheten på något sätt.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen stängde 2015-05-07 12:00