Lennart Perlenhem
Arbetsförmedlingen. Foto: Lennart Perlenhem

Bristande kontroller bäddar för svartjobb

|Arbetsförmedlingen anordnar träffar där arbetsgivare kan möta arbetssökande. Men företagen som deltar kontrolleras inte och kan värva svart arbetskraft.

– De där lycksökarna, de kan gå in på Arbetsförmedlingen. Det är enkelt och gratis och utan problem och det är ingen kontroll. Det är värvning till svartjobb, säger Sten-Erik Johansson på Fackligt center för papperslösa till Sveriges Radio.

Fackligt center för papperslösa drivs av LO, TCO och Saco för att hjälpa papperslösa som utnyttjas på arbetsmarknaden.

Sten-Erik Johansson säger att företag som betalat svarta löner, eller inga löner alls, har varit inbjudna till Arbetsförmedlingens träffar.

Lisen Trollbäck Eldh, chef för Arbetsförmedlingen Stockholm City, säger att det inte ingår i deras uppdrag att kontrollera arbetsgivarna.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommentarer

Så här ser det ut inom hästnäringen med. Oseriösa hästverksamheter använder sig av Arbetsförmedlingen och Arbetsförmedlingens namn för att skapa seriösa fasader som spricker om någon granskar verksamheterna närmasre. Bara det att ingen granskar verksamheterna närmare. Myndighetstillsynen är närmast obefintlig. Och ingen på Arbetsförmedlingen tar något ansvar trots att de får information om oegentligheterna..

http://www.akkaridcenter.se/?page_id=209

http://www.hastnet.se/marknad/annons.php?annonsid=81826&marknad=6

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2016-03-14. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.