Ingen ordning på jobbet!

|På min arbetsplats har vi varit under omorganisation i två år och jag har haft tre chefer under denna period. Vi har inte haft några lönesamtal värda namnet och rehab­-ärenden har hamnat mellan stolarna. Bristen på kunskap och ledarskap har alltså varit stor. Kan facket göra något? Nu är det mesta överståndet, men inte allt. Är inte arbets­givaren skyldig att hålla lönesamtal om man tillämpar individuell lönesättning?
/Missnöjd i Norrland

SVAR: Ni har haft det jobbigt på er arbetsplats med både chefsbyten och omorganisation. Omorganisation ska förhandlas eller, om det finns ett samverkansavtal, hanteras i samverkan. I samband med detta görs en risk- och konsekvensanalys för att synliggöra de eventuella konsekvenser omorganisationen får. Problem som uppstår på arbetsplatsen efter det att konsekvensanalysen är gjord behöver ni på arbetsplatsen lyfta med den lokala organisationen.

Lön – när lönen sätts individuellt och differentierat ska lönesamtal genomföras.

Lena Byström,
ombudsman på Kommunal

Kommentarer

Vi är 4 anställda på vår arbetsplats. Personliga assistenter varav 3 st är undersköterskor i grunden. Jag har nyss fått reda på att jag har lägst lön och att personen utan utbildning ligger näst högst löne mässigt. Personen utan utbildning är även den som varit kortast anställd i kommunen ca 4 år. Jag själv snart 11 år och de övriga kollegorna 7år samt 25 år. Vad kan jag göra för att få en rättvisare lön? Den outbildade ligger 800-1000 kr efter en kraftig enskilld löneökning utöver den årliga löneökningen över mig.

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2017-01-31. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.