Can Tegmen
Can Tegmen

"Jag blev inlåst och misshandlad"

|På Råstagaraget i Stockholm har två förtroendevalda kommunalare varslats. En av bussförarna säger att han även ska ha misshandlats av en chef. Han väljer nu att träda fram.
-- De har misshandlat mig psykiskt och fysiskt, säger Can Tegmen, skyddsombud på Råstagaraget.

Can Tegmen säger att han varslats om uppsägning för att ha agerat mot den dåliga arbetsmiljön. Då det förekommit stenkastning mot bussarna har han utfärdat skyddsstopp. En av cheferna ska även ha låst in honom på kontoret och misshandlat honom.
– Jag har som skyddsombud agerat för att förhindra våld. Men Busslinks chefer tillåter våld på sitt eget kontor, säger Can Tegmen.

Can Tegmen säger att det officiella skälet till att han varslats är kundklagomål. Det ska däremot vara felaktigt.
– Jag har aldrig ens fått en varning innan. Det är för mitt arbete som skyddsombud de är irriterade på mig. Det finns förare som har klagomål varje dag. Olyckligtvis har vi haft förare som har kört med alkohol i blodet. De förarna har jobben kvar, men jag får ingen hjälp, säger han.

KA.se har tidigare berättat att Djampour Fereidon, styrelsen för Kommunals fackklubb i garaget, har varslats om avsked anklagad för att ha delat ut ett anonymt flygblad. De anställda har protesterat mot det nya avlösningssystemet som infördes i somras. En bussförare kan få börja sitt skift med att avlösa en annan långt borta från bussgaraget. Tiden det tar att förflytta sig till platsen för avlösning räknas inte in i arbetstiden.

Bengt Bryungs, Kommunals trafiksektion, säger att de två varslen inte har med förarnas förtroendeuppdrag att göra.
– Varslena har att göra med deras yrkesverksamhet. Vi driver det enligt den process som det ska göras, säger han.
Ted Stridsberg, personalansvarig på företaget Busslink vill inte kommentera enskilda fall under pågående förhandling.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommentarer

Skandal av busslink, Det verkar som om de hellre sparar pengar än värnar om personalens säkerhet. Och när någon som nu skyddsombud Can Tegmen gjort kommer och påpekar brister då varslas man. Detta är inget annat än en stor skandal.

Polis Anmäl Busslink AB!!
Fasoner!

`de två varslen inte har med förarnas förtroendeuppdrag att göra`
Vad får dom och bli varslade?
Om det är handlar om deras yrkesverksamhet,
ska man bli behandlad illa på det viset då?

SL har sitt ansvar med dom äger Busslink 30% för det våldet.
Är det rätt att ha offentligtförhandling med gammla stads jobb där det berikade vår skatteintäkter en gång i tiden.

Grekland,Italien,Frankrike,Tyskland och England...
speciellt Grekland vi kan återigen se hur ett starka deras Fack är.Hur dom kan ha genrelstrejk för orättvisor som nu i Grekland,vi som bor i sverige ett elitland ett Europeisk medlem som ligger 100år före andra länder med arbetsmiljölagar & stadgar.DET FINNS LAGAR FÖR FÖRTROENDEVALDA för dom SKA KÄNNA SIG TRYGGA OCH INTE BLI TRAKASSERADE
VAR FINNS DOM NU?!!vi får se pm Kommunal är stark eller svag.Reagera nu!!.det här är skandal en ombudman blir behandlad med våld.

Hoppas att du vinner o att du får börja jobba igen...Framför allt skit i dina chefer och att de inte ska få hindra dig att jobba kvar... tänk på dina arbetskamrater det är bra för dem ifall du kommer tillbaka ! Lycka till!

Hur kan man varslas när man har inga varningar innan?
Hur kan Bengt Bryungs gå efter arbetsgivarens väg.
När man läser hela rubbet står det att två förstroendevalda blir avskedade pga av kundklagomål!!
då borde alla bussförare bli arbetslösa av det.Rättare sagt till Bengt,ja tror inte busslink är så dumma och erkänner att man avskedar honom för att han är skyddsombud,självklart så kommer dom med felaktiga klagomål.Kommunal borde driva där här vidare.skam att förtroendevalda uttsats för misshandel!

Tyvärr har man sett det för många gånger de senare åren, lokala skyddsombud eller arbetsplatsombud, som arbetsgivaren vill bli av med för att de ställer krav i arbetsmiljön! Kommunals HÖGRE företrädare sitter tysta som muren, "ombudsmännen förhandlar"...
Är det inte dags att man reagerar kraftigt från FÖRBUNDET och ser till att skydda sina lokala företrädare! I både ord och handling! Snart finns det ingen som vill företräda Kommunal lokalt på arbetsplatserna! Kom igen nu för f-n och visa att det finns något värde bakom stadgarna i fackföreningen.
Ligg på som hökar på denna arbetsgivare! Skicka dit Regionala ombud och ombudsmän och lyft på varenda papper och ni ska finna!
Såna här arbetsgivare skall f-n trakasseras kollektivt, fy f-n vilka skitstövlar !!

Den stora terrorn
Stalins realsocialism tog sig uttryck i terror och deportationer av oliktänkande, inte minst av andra företrädare av socialism eller kommunism. Det anses allmänt att Stalin efter maktövertagandet på grund av vissa existerande komplotter mot honom gradvis blev allt mer paranoid och därför lät avrätta eller deportera alla personer och grupper av människor som han personligen kände sig hotad av. Under Stalins tid var det brottsligt att vara bland annat trotskist. Denna epok kallas den stora terrorn Den stora terron slog till mot både ledarna som Stalin fann obekväma men även "vanliga" personer som angavs av andra.

Stå på dig! Du blev behandlad orättvis! Varför hjälper inte facket dig? Trodde att det var DET de var för??!! Mycket märkligt situation!
Ge inte upp, det är många som stöder DIG och det vet du!

Hur kan man behandla en Skyddsombud på det här sättet,finns det ingen respekt för arbetspolitiken!?Hoppas det går bra för unga killen.Kan förstå Busslink såg killen som ett hot för sitt duktiga uppdrag

Det du varit med om CAN, är oförlåtligt... och olagligt.
För att inte tala om hur förkastligt det är rent moraliskt!!!!! Jag hoppas och tror att KOMMUNALs fackliga företrädare(på högsta nivå) NU visar HUGGTÄNDERNA ordentligt... så här får det ABSOLUT inte gå till!!!!!

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen stängde 2008-12-30 13:26