Kämpa för oss med jour!

|Att ha sovande jour betyder inte att man får sova. Det sliter hårt och är dessutom dåligt betalt. Signaturen tiamaria vill att Kommunal tar tag i problemet.

Jag har jobbat nu i två års tid som pers.ass åt en kvinna som har sovande jour. Borde vara vaken natt då kvinnan vissa nätter vill upp massa gånger. Min chef säger att jag ska vara glad som kan sova på jobbet.  

Men jag betackar mig för den glädjen. Resultat är att jag har inte sovit en hel natt på 2 år. Vaknar upp till 10 gånger på en natt då jag är ledig. I tron att jag ska upp och hjälpa någon. Har svårt att somna om och komma till ro. Vill jag sova ordentligt så är det sömntabletter som gäller och det är ju inte riktig sömn. Och betalningen för jour är usel. Några ynka kronor, tror det är kring 25 i timmen.

Nej tack! Jouren är något Kommunal borde kämpa för att få upp betalningen på. Eller ta bort den helt och hållet. Upp till kamp, Kommunal! Bry er om oss pers.assar med sovande jour!

Kommentarer

Jag tycker att det är orimligt att man SKA ha journatt och beredskapsnatt utöver ordinarie arbetstid. Först jobbar man sina 37 timmar/vecka och sen måste man ha 7 timmar/vecka på jobbet som heter sovande jour och sen 7 timmar/vecka i beredskap hemma. Detta innebär att vi egentligen jobbar 51 timmar i veckan men får bara räkna 37 timmar. Ett jourpass sträcker sig från kl 24.00 till kl 06.00. Två timmar behöver man för att varva ner så tidigast kl 02.00 kommer man till ro och sen behöver man stiga upp igen kl 05.00 så att man kan fixa sig på morgonen och äta frukost. Tre timmars sömn är för lite för alla. Nu tillhör jag den skala som inte sover alls på jobbet eftersom jag känner att jag har ansvaret hela tiden vilket gör att jag inte kommer till ro alls. Jag hatar verkligen jourpassen.

Ja jour finns på fler ställen än personlig assistent. På min arbetsplats har vi sovande jour. Den som sover har ensamt ansvar för 6 brukare med varierande mående och stödinsats. Vi brukar få lugna nätter men jag kan bara tala för mig själv att när jag kommer hem från jobbet dagen efter så känns det som att jag är bakis. Är helt slut dagen efter. Hatar jouren, dålig lön och otydliga riktlinjer.

Skriv din kommentar