Skärmdump från Facebook.
Skärmdump från Facebook.

Kikis hyllningsvisa gör succé på nätet

|Kiki Nilsénius har skrivit en hyllningsvisa till alla hjältar inom vården. Hon har spelat in den hemma i sitt kök och lagt ut den på Facebook där den blivit en succé.

I onsdagskväll lade Kiki Nilsénius ut sången ”Ni är hjältar” på Facebook, mindre än två dygn senare har den visats över 30 000 gånger.

– Jag är jätteglad över den respons och de kommentarer jag fått, många skriver att de får ny kraft och det var precis det som var meningen med låten. Att säga ”ni gör ett skitbra jobb, orka lite till!”, säger hon.

Kiki Nilsénius har arbetat som vårdbiträde inom hemtjänsten i åtta år, men läser nu till äldrepedagog på Malmö högskola.

– Jag vill gärna jobba med äldre och brinner för äldres rättigheter. Jag läser sista året nu samtidigt som jag jobbar som aktivitetssamordnare på en träffpunkt för seniorer. Ett väldigt kreativt arbete där man arbetar tillsammans med besökarna.

Musik har hon alltid sysslat med och säger att det är hennes sätt att uttrycka sig. Hon har tidigare skrivit och lagt ut sånger om hot mot människor som tigger och i samband med valet i höstas lade hon ut en sång om Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson.

– Jag fick hem en massa propaganda och blev sur och skrev låten, och sedan blev det hela väldigt stort så jag tog en paus. Men i början av 2015 kände jag att jag ville försöka komma ut med min musik igen, det har alltid varit min dröm.

Hur kom ”Ni är hjältar” till?

– Tanken slog mig för flera år sedan, just titeln, även om många tycker att det är laddat att tala om hjältar när man utför sitt arbete. Men jag tycker att det skrivs mycket negativt om vårdpersonalen samtidigt som det finns så mycket fantastisk personal. Alla jag har mött har varit väldigt engagerade och tagit arbetet ett steg längre än vad som står i arbetsbeskrivningen.

Har du fler sånger på gång?

– Jag ska lägga ut nästa låt på måndag, den kommer att handla om PMS! Sedan har jag några fler som är mer samhällskritiska om kraven i samhället till exempel.


Se Kiki Nilsénius hyllningsvisa här:

 

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommentarer

Toppen Kicki!
Texten stämmer till 100 %
Åh vilken fin röst!! Bra

Tack Kicki!
Detta lever man länge på.

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2015-03-13. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.