Klart förslag om sjukförsäkringen

|Regeringen har lämnat en ny proposition om sjukförsäkringen till Riksdagen.
LO/TCO Rättsskydd menar att den inte innebär en mjukare bedömning som oppositionen ville.

Under det sista året har oppositionspartierna i riksdagen legat på regeringen om att ändra lagen som styr sjukförsäkringen. De har tyckt att bedömningen av vem som har arbetsförmåga har varit för hård.
  Under februari gick det så långt att socialförsäkringsminister Ulf Kristerssons (M) kände att hans ministerpost var hotad. Med kniven på strupen gick han med på att skriva en ny proposition där det viktiga arbetsmarknadsbegreppet ändras. Det är viktigt för bedömningen av arbetsförmågan hos den som är sjukskriven. 

Nu har en proposition lämnats in till riksdagen, men LO/TCO Rättsskydd är kritiska till att det inte finns något skrivet i propositionen om att bedömningen ska bli mjukare utan att man bara ändrar begreppet.
  – Vi tycker att det är en brist att det inte framgår. Tittar man på vad riksdags majoriteten varit ute efter i debatten så är det en mjukare bedömning, säger Kerstin Burman, förbundsjurist på LO/TCO Rättskydd som skrivit ett yttrande till propositionen.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommentarer

Oavsett vad dom säger - att dom ska lyssna på svenska folket, "hjälpa" oss till arbete osv, så måste man titta på vad dom egentligen gör.
Svaret på det finns tydligt här.
Dom har ingen annan tanke än fördela om pengar från människor i nöd till människor som redan har resurser i överflöd. Och som vanligt kan dom inte stå för den åsikten utan ger sken av att göra något medmänskligt utan att verkligen göra det ...

Ja, det är nog så att vi får uppmana att befolkningen går och röstar nästa gång det är val och med kravet att vi får ett humanitärt samhälle. Medkännande och medmänsklihet skall åter prägla Sverigen. Helt klart är att detta saknas i dagsläget! Skrämmande och helt otroligt vilket styre vi har! Vi behöver en stor förändring.
Det är mycket tragiskt vart vi är på väg, kanske skall göra som i Frankrike, strejka, i hela Sverige, så att de vaknar!

Det är ganska fantastiskt att en minister som har ansvar för dessa frågor inte vill ändra beskrivningen så att försäkringskassan får en tydlig vägvisning om hur bedömningen för en svårt sjuk person ska göras. Det mes fantastiska är att detta får fortsätta, medans många sjuka dukar under, utan konsekvenser. Kan ingen i opositionen slå näven i bordet och tala om att nu får det vara nog? Väldigt synd att utmattningstaktiken fungerar.

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen stängde 2012-04-06 17:26