Det här behöver du:

16 skivor vitt formbröd
Smör att bre på

Fyllning 1:
1 burk tonfisk
½ dl majonnäs

Fyllning 2:
50 g bredbar leverpastej
6 skivor ättiksgurka
2 msk créme fraiche

Fyllning 3:
2 kokta ägg
½ dl majonnäs
2 msk kaviar

Garnering:
Créme fraiche
Grönkål
4 skivor kallrökt lax
200 g skalade räkor
Dill

 

Så gör du:

Ta ut 16 rundlar av bröd­en och bred på smör.

Fyllning 1:
Blanda ihop tonfisk och majonnäs.

Fyllning 2:
Hacka gurkan och blanda med leverpastej och créme fraiche.

Fyllning 3:
Hacka äggen och blanda med majonnäs och kaviar.

Montering:
1. Placera ut fyra rundlar och lägg på första fyllningen. Lägg på nästa rundel och fortsätt så med de övriga fyllningarna.

2. Bred ett tunt lager créme fraiche runt varje portionstårta. Rulla ihop laxskivorna till rosor och lägg mitt på tårtorna.

3. Placera ut räkorna runt om. Fäst sist grönkål runt om och toppa med en dillkvist.