Madeleine Andersson/Björn Svensson
Kommunal och Frösunda. Foto: Madeleine Andersson/Björn Svensson

Kommunal tinar upp relation till Frösunda

|Kommunal och Frösunda har haft möte för att få till en bättre samverkan, skriver Kommunal i ett pressmeddelande. Planen är att en företagsorganisation ska bildas under hösten.

KA har granskat vård- och omsorgsföretaget Frösunda de senaste veckorna, och berättat om brister i verksamheterna och arbetsmiljön på många håll i landet. Kommunal har varit kritiskt mot Frösunda för att de ägnat sig åt hyvling av tjänster, alltså att minska arbetstiderna. Men i förra veckan hade Kommunal och Frösunda ett möte där de diskuterade hur de ska få till en bättre samverkan, skriver Kommunal i ett pressmeddelande. I augusti kommer ett arbete inledas för att bilda en företagsorganisation.

– Det är anställda inom Frösunda som på sikt ska företräda medlemmarna i företagsorganisationen, som ska fungera som ett samverkansavtal, säger Lars-Sture Johansson, ombudsman på Kommunal, i pressmeddelandet.

Kommunal skriver i pressmeddelandet att relationerna mellan förbundet och Frösunda ”bitvis varit frostiga”.

– Ofta när Frösunda tagit över en verksamhet har de skurit ned på medlemmarnas sysselsättningsgrad. Det strider mot allt vi står för – medlemmana ska ha rätt till heltid som norm för att kunna vara ekonomiskt självförsörjande. Det är en jämställdhetsfråga, säger Lars-Sture Johansson i pressmeddelandet.

Tanken med en bättre samverkan är bland annat att verksamhetsövergångar ska fungera bättre.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen stängde 2017-07-10 10:25