Charlotte Gawell
Foto: Charlotte Gawell

Läcker mat direkt från naturen

|Året runt kan man samla vilda växter och laga god mat – men allra roligast är det nog just nu, när naturen exploderar av växtlighet och bjuder på nyheter varje vecka. Här är tips och recept på hur du tar vara på utbudet.

Intresset för naturlig mat ökar – vad är mer naturligt än det du kan plocka i skogen, på ängarna och stränderna där du bor?

Det är förstås lite knepigare än att köpa grönsaker i affären. Man måste både känna igen växterna och veta när de är som bäst. De gröna blad som smakar milt och gott ena veckan kan vara riktigt bittra när de fått växa en vecka till.

Den nya boken ”Det vilda köket” är en bra hjälp att komma igång. Den är indelad i kapitel efter säsong. I början av kapitlet berättar Lisen Sundgren om vilka växter man kan plocka nu, och hur man känner igen dem. Sedan följer recept av kocken Rune Kalf-Hansen.

Vi har valt ut tre recept som är aktuella nu på försommaren (se länkar).

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen stängde 2014-06-23 09:13