Fredrik Persson
Liselotte Nilsson med sina kollegor. Foto: Fredrik Persson

Liselotte svetsade samman gruppen

|Liselotte Nilsson är kock och arbetsledare på ett ­storkök inom äldreomsorgen i Kristianstad. Hon har gjort ett gäng individualister till ett sammansvetsat lag – därför är hon en KA-hjälte.

Du har förändrat stämningen i köket ­sedan du tog över enligt en kollega, hur?  

–  Det var en fördel att komma utifrån och se med nya ögon på en grupp som jobbat ihop länge. Det kan vara väldigt stressigt att jobba i kök. I stundens hetta är det lätt hänt att man snäser åt en kollega. Att tänka på hur vi bemöter varandra – inte minst i de mest kaotiska stunderna är väldigt viktigt. 

Hur känns det att bli nominerad till hjälte? 

–  Det är hedrande. Då kanske man gör något rätt i alla fall, men jag vill verkligen understryka att vi har gjort den här förändringen tillsammans. När man accepterar varandras olikheter och hjälps åt mår alla bättre och det blir roligare på jobbet.

Har du förändrat på fler sätt?

  Som arbetsledare är det viktigt att vara ett gott exempel, så den tid som jag tillbringar i köket gör jag exakt det som jag förväntar mig att mina medarbetare gör. Och alla ska göra allt – diska, städa och laga mat – enligt schema. Jag försöker också visa att det inte är ett misslyckande att be om hjälp utan att det snarare skapar en starkare gemenskap. Genom att umgås med varandra efter jobbet får man också chansen att lära känna personerna bakom yrkesrollen.

Fotnot: På bilden ovan syns Liselotte Nilsson (i mitten) tillsammans med sina kollegor Anneli Herrberth, Frida Larsen-Jensen, Pia Nordsell och Ann-­Caroline Goldman. 

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen stängde 2017-03-01 07:00