Per Knutsson/Colourbox
Marianne Jörgensen. Foto: Per Knutsson/Colourbox

”Man mår dåligt av Time Care”

|Schemaverktyget Time Care väcker ilska hos många anställda i äldreomsorgen. Under tiden drar företaget in mångmiljonvinster tack vare avtalen med kommuner och landsting, visar KA:s granskning. Vinsterna går till ett risk­kapitalägt bolag i Storbritannien.


Lena Ivarsson.

Långt från riskkapitalister. I lilla Hällefors, ett gammalt brukssamhälle i Västmanland, bor och arbetar undersköterskan Lena Ivarsson.

En natt drämde hon telefonluren i bord­et av ilska. Hon var på jobbet och försökte fylla i sina schema­önskemål på datorn i Time Care och fick ett samtal från en kollega.

– Då blev mina arbetskamrater sura efter­som jag hade ruckat på nattschemat. Det heter önskeschema. Men när jag önskade blev mina arbetskamrater jätteirriterade, berättar hon.

 

LEDARE: Time Care väcker ilska

 

Lena Ivarsson är en av alla dem som genom åren hört av sig till tidningen med invändningar mot Time Care. KA åkte till Hällefors i slutet av oktober.

Vi träffar Lena Ivarsson och fem andra undersköterskor, som alla jobbar i lite olika delar av Hällefors äldreomsorg. Vi sitter i ett gammalt torp, som en av de gamla på äldreboendet bredvid har bott i som liten pojke, ute på landet. Fast torpet ägs nu av kommunen och har flyttats in till Hällefors.

– Time Care är ett stressmoment. Man mår dåligt av det, säger Lena Ivarsson.

”Det kallas för önskeschema, men jag brukar säga att det är ett mardröms­schema.”

Med jämna mellanrum dyker det upp kritiska insändare och inlägg som handlar om schemaplaneringsverktyget Time Care. 

I Hällefors, där Time Care och önske­schema infördes för drygt två år sedan för alla anställda i äldreomsorgen, gick det så långt att över 100 personer i slutet på 2015 skrev under protestlistor mot Time Care och överräckte till dåvarande kommunchefen. Huvudkritiken är att det är stressigt att hinna med att fylla i Time Care, att det tar tid från brukarna samt att det blir svårare att planera sin fritid. Till skillnad från när man har fasta scheman vet de anställda bara för några veckor framåt exakt hur de ska jobba, inte mer.

– Man kan inte planera, säger en undersköterska som vill vara anonym.

 


Lena Ivarsson. Foto: Per Knutsson

 

Time Care är en enorm kassako. De senaste fem åren har bolaget delat ut nästan 70 miljoner kronor i vinst till aktieägarna. Pengarna skulle räcka till nästan ett års drift av äldreomsorg i Hällefors. (88 milj­oner kronor grovt räknat 2015.)

Vinsterna hamnar hos Allocate Soft­ware Limited, som i sin tur ägs av det brittiska riskkapitalbolaget Hg Capital’s Mercury Fund.

Mitt emot huset där Kommunals Stockholmsavdelning ligger, på Franzéngatan i Stockholm, har Time Care sitt svenska säte. 

En gång i tiden ägde Kommunal aktier i Time Care, men innehavet såldes 2008.

Time Cares general manager, Erik Stone, säger att hans företag tar all kritik på allvar. Men att kritiken kanske mer handlar om en frustration över förändringar, som nya arbetstidsmodeller och/eller hög arbetsbelastning, snarare än själva systemet i sig.

Frågor besvarar Erik Stone via e-post.

– Ibland får Time Care klä skott för missnöje som egentligen inte har med systemet att göra, skriver Erik Stone.

Hur mycket kostar det för en kommun att använda Time Care?

– Alla upphandlingar sker enligt Lagen om offentlig upphandling vilket innebär att priset konkurrensutsätts i varje upphandling. Priser varierar mellan 50 000 kronor för små kunder och upp till flera miljoner kronor för riktigt stora kunder.

”Time Care är ett verktyg som vi behöver ha i dag. Det ser till att vi har rätt kompetens.”

KA har begärt ut alla fakturor som Hällefors kommun betalat till Time Care från 2012 och framåt. Med alla konsulttjänster och utbildningar inräknade har Hällefors kommun hittills betalat drygt en miljon kronor till Time Care. Men kommunen har använt Time Care sedan 2007 för chef­er och schemaplanerare så sammantaget har Time Care tjänat ännu mer på Hällefors.

Socialchefen Ingrid Holmgren menar att det är väl investerade pengar.

– Absolut. Time Care är ett verktyg som vi behöver ha i dag. Det ser till att vi har rätt kompetens, att vi har personal när vi behöver ha personal utifrån vilka biståndsbeslut som är tagna då våra vårdtag­are behöver ha personalens hjälp, säger Ingrid Holmgren.

Varför infördes Time Care från början?

– Man ville att personalen skulle få påverkansmöjligheter i sitt arbete, och så skulle man minska behovet av vikarier.

Men antalet timvikarier har ju ökat, enligt er egen årsredovisning.

– Behovet av personal har ökat drastiskt de senaste åren. Och om man jämför de första 11 månaderna 2016 med de första 11 månaderna 2015 så har brukar­tiden ökat med 15 procent.  Då ökar också behov­et av personal som utför de beviljade insatserna.

 


Lena Ivarsson och Marianne Jörgensen. Foto: Per Knutsson

 

Ingrid Holmgren framhåller att det finns många också som är nöjda med Time Care.

– En del har sagt att det här är det bästa som har hänt dem, att de kan vara med och styra sin arbetstid.

Flera av dem som slutit upp i det gamla torpet i Hällefors för att prata med KA vill vara anonyma. De är rädda att de ska råka illa ut om det står i tidningen vad de tycker om Time Care.

– Det kallas för önskeschema, men jag brukar säga att det är ett mardröms­schema, säger en av undersköterskorna.

– Det tar jättemycket tid att hålla på med Time Care. Det tar tid från de gamla, säger en annan.

Finns det inget som är bra med systemet?    

– Nej, stressen förstör allt. Det tar sådan tid.


Marianne Jörgensen.

Marianne Jörgensen, som också jobbar natt, ställer efter lite betänketid upp med namn och bild, precis som Lena Ivarsson.

– Jag tycker inte att jag kan planera min vardag. Jag vet aldrig vad som händer med mina önskningar, säger hon.

Hur skulle ni vilja ha det i stället?

– Det var bättre förr när du kunde byta pass med en kompis. Vi vill ha det gamla vanliga systemet, säger Marianne Jörgensen.

De undrar alla varför ingenting hände med deras protestlistor.

Hällefors socialchef, Ingrid Holmgren, säger att kommunen startade en uppföljning just med anledning av protestlistorna men hon ifrågasätter om antalet protesterande var så många egentligen.

– Det har kommit till min kännedom att alla kanske inte ville skriva på de här list­orna men man gjorde det för grupptryckets skull.

Hur vet du det?

– Det har personal berättat för mig.

Men hur många det skulle gälla kan Ingrid Holmgren inte redogöra för.

Flera av dem jag träffade var rädda för att uttala sig. Vad kan det handla om?

– Det har jag inget svar på. För här har folk tyckt och tänkt som de vill, och det har kommit in protestlistor. Vi har utbildat personalen. Det har varit med som en punkt i samverkansmöten varje gång. Så vi har varit väldigt öppna kring det här med Time Care.

Har de anställda någon anledning att känna rädsla för att uttrycka kritik?

– Nej, det har de ju gjort hela tiden, säger Ingrid Holmgren.

 


Marianne Jörgensen. Foto: Per Knutsson

 

Hela Time Cares ekonomi bygger i princip på att kommuner och landsting tycker att de har en bra produkt, som kan användas för schemaläggning i kommunalarnas verksamhet. 

90 procent av företagets omsättning kommer från skattepengar i kommuner och landsting. Nästan två tredjedelar av kommunerna och landstingen anlitar Time Care.

Vad är hemligheten bakom er framgång?

– Jag tror att vi är framgångsrikare än våra konkurrenter på grund av att vi har lyckats rekrytera och behålla duktiga människor som är genuint intresserade av bemanningsfrågor, svarar Erik Stone.

”Å andra sidan så skäms jag inte. Det, bland annat, är mitt jobb, att se till att bolaget går bra.”

Att Time Care är framgångsrikt kan till exempel mätas i hur stor rörelsemarginal företaget har. Den låg på nästan 28 procent, enligt den senaste årsredovisningen. Det betyder i det här fallet, förenklat, att för varje krona i intäkt är 28 öre ren vinst för företaget. 

Erik Stone menar att marginalen är ungefär densamma som för andra IT-inriktade företag som jobbar mot offentlig sektor. Men det varierar kraftigt i andra jämförbara företag: Visma, som sysslar med bokföringssystem och lönesystem och liknande, har ännu högre rörelsemarginal. Annars är det svårt att hitta så lönsamma företag som Time Care ur den aspekten.

Attendo, ett av de största välfärdsföretagen, har en rörelsemarginal på cirka 9 procent. 

Du måste hålla med om att ni har en ovanligt hög rörelsemarginal?

– Jag anser att vi ligger i paritet. Å andra sidan så skäms jag inte. Det, bland annat, är mitt jobb, att se till att bolaget går bra, säger Erik Stone. 

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommentarer

Tycker det är toppen med timecare du kanstyra dina dagarvid ledigt men man måste kunna ge och ta lägg veto och v dag om du måste vara ledig nån särskild dag drtta funkar bra i våran arbgrupp är nöjd med detta

När man jobbar dag och kväll kan det vara ok. Men vi som jobbar natt ville inte ha timecare på vår arbetsplats och vi usk fick igenom att ha våra fasta nattschema.

Jag var Time Care Adm. när vi började med Time care på våra arbetsplats och jag tror att jag delvis har löst koden.
Detta fungera så bara för dom som jobbar deltid, för dom som jobbar heltid finns där inte så många möjligheter.
1 Lägg in 30 timer mera än vad du behöva jobba så du har timer att diffa bort = mera ledigt
2 Använd dina v dagar. Önskar att jag hade flera än 3 på 6 veckor
3.Diffa så snart det är möjligen och med flera dagars mellanrum för att du själv kan vara med till att påverka ditt schema
Problemet vi har på våra arbetsplats är att där finns 2 kategori personal .Den som differ mycket och flytta runt och tar bort sig och lägga in sina helgpass. 9 -10 på 6 veckor på våra arbetsplats
Och dom som inte differ och slippa iväg med det.
Allt handlar om att ge och ta med tyvärr är systemet långt ifrån rättvis och visst blir man utnyttjat .
Extra tid man jobbar ska läggas i timbanken vilket du diffa bort på två sekunder alltså inga pengar i plånboken
Vissa veckor jobba du över 40 timer och en helg kan du jobba över 20 timer, vem orka med det.
Även om du diffa mycket kan det var du som blir flyttat på ut av Adm om schemat inte går ihop ,det var tacken det för du försöka lösa schemat
Som sagt jag har delvis löst gåtan men detta system är inte till fördel. För önska kan du men hur blev det sen ????

Tycker Time Care är ett bra verktyg att kunna planera sin fritid. Perfekt till barnfamiljer, att kunna planera träningar, aktiviteter med familjen och lovdagar/veckor m.m... Att kunna vara hemma med sina barn under lov veckorna är väl bra för barnen, än att dom ska behöva vara på fritids för att föräldrarna inte kan vara hemma (har inget emot fritids) så man kan hitta på aktiviteter med dom.
Ett önskeschema kan man väl rucka hur mycket man vill på det är ju ett önskeschema, men det är när det ligger i diffningsläge som man ska ha koll på schemat så man inte förstör skifterna. Måste man byta skift i diffningsläge så kan man väl ha fråga sina arbetskamrater om man kan byta, man måste kunna ge och ta... Som en annan skrev här, det beror nog mycket på arbetsledningen och en bra arbetsgrupp för att det ska fungera. Själv brukar jag lägga önskeschema långt fram, och brukar gå in och ändra vart efter om det kommer upp något som typ läkartider, aktiviter med barnen m.m... Vill inte gå tillbaka till fast schema, som en annan har bestämt hur man ska jobba.
Att behöva söka semester hela tiden, och hålla på leta på någon som vill byta skift med en för att det inte fungerar den/dom dagarna, är inte det också ett stress moment?
Kanske det ska göras en undersökning på hur många som är för och emot Time Care innan man gör något?!

Det som är bra för arbetsköparen är dåligt för arbetaren.
Våra intressen går helt i mot varandra
Folk måste börja inse att förbättringar skapas inte genom förhandlingar, Det leder endast till kompromissande försämringar för arbetarna. För att få förbättringar måste man organisera sig och göra gemensamt motstånd.
Exempel så gör alla arbetare en massa extra grejer utöver sin arbetsbeskrivning och sina rättigheter varje dag av sin godavilja. Vi kan gå ihop oss och ställa förbättringskrav och sluta ge av den goda viljan. Så kommer det skita sig rejält för arbetsköparen. På så sätt kan vi pressa i genom förbättringar för arbetarna.
klasskamp är vad som krävs inte samförstånd med överklassen.
Upp till kamp

Hatar time care! Att det skulle vara önske schema stämmer inte då man måste diffa (flytta sig) och om man inte löser det så flyttar planerarna dig som en bricka. De kan lägga arbetspass med endast en nattvila emellan, sen på det igen, man ORKAR inte! Du får aldrig så som du önskat vid schema läggning. Detta upptar stor del av din tid som du får göra på din fritid hemma. Jobbar natt ensam på avdelning och kan inte lägga tid på schemaläggning då du har vårdtagare att ta hand om. Stort stress moment!! Du kan inte planera din fritid över huvudtaget då du inte vet om du flyttas till annan dag som du ej önskat.Upplever stor stress inombords då det tar upp så mycket tid för planering och oro att du ska flyttas såsom du ej planerat. Den viktiga kontinuiteten med vårdtagare har försvunnit då du som bricka läggs huller om buller mellan avdelningar för att täcka upp. Avdelningar som du inte varit på tidigare och där du ej känner till vårdtagarna. (Vi har haft fyra fasta avd tidigare som vi cirkulerat mellan.)Du måste planera semesterdag fem veckor innan annars dras högre semester kvot. Fjorton dagar som det var innan att önska semesterdag är ett minne blott. Vill ha struktur på mitt arbetsliv och privatliv, nu är man helt livegen. Många mår dåligt av stressen som blir och arbetsglädjen har försvunnit. Ledningen lyssnar inte på oss då det är pengarna som styr hela baletten. Det är bara att gilla läget.....

Det är ett jätte bra verktyg om man knäcker koden.
På min arbetsplats önskar vi efter vår fritid sen måste man kunna ge och ta tills shemat är täckt och alla har så nära sitt önskemål som möjligt.
Själv skulle jag allergisk vilja återgå till fast shemat igen

Hej har en fråga, om jag lägger mitt gamla fasta schema som vi hade förut, och dom timmar som min tjänst kräver,i time care så kommer jag på minustid och väldigt mycket minus. Hur kan det bli så, måste jag jobba mera timmar i månaden nu med time care.
Om jag har 111,25 timmar på 75% i ett 4 veckors schema, så ska det skilja i tid när jag lägger det i time care, hur är det möjligt, hur räknar dom, jag känner mig lurad av systemet, men har svårt att tro att arbetsgivaren förr skänkte oss arbetstagare tid.
MVH Lena Nilsson

Timecare är ett jättebra verktyg. Men det krävs en bra arbetsledning och att arbetsgruppen kan samarbeta för att det ska fungera. Jag har varit med om när det har fungerat bra och när det har fungerat dåligt på olika arbetsplatser. När det inte fungerar har det uteslutande berott på arbetsledning och arbetsgrupp. Det finns också arbetsplatser som använder systemet för att lägga in fasta scheman vilket medför att hela idén om att kunna påverka sin arbetstid faller.

Detta är ett super bra schema verktyg!Alla tjänar på det om man har förstått att använda det på rätt sätt!Att kunna styra och påverka sin arbetstid gör att man mår bra!Det verkar tyvärr inte fungera som det är tänkt på det ställen där de är missnöjda!

Detta var tänkt som ett positivt verktyg för oss på golvet att kunna önska hur vi skulle vilja jobba., tills våra chefer såg möjligheten att kunna minska på personalen och stirra sig blinda på hur dom skulle kunna trycka på att verksamheten styr. Vi kvinnor och några få män vi ska bara hålla käften och jobba. Motivationen lika med noll., trots att vi behövs för att ge våra underbara äldre ett fint avslut. Skäms på er som leker med människors liv.

TimeCare är en nyare form av stämpelur, och önskescheman inom vården är en utopi. Allt handlar om att spara och medarbetarna är ett redskap i detta. Vi kommer aldrig att få en rättvis lönesättning, inget rättvist schema etc. Vi är en förbrukningsvara tyvärr.

Hade tidigare time care i kommunala hemtjänsten Rättviks kommun. Tyckte det var väldigt bra att kunna påverka hur man jobbar. Vissa vill ju ha mer/ mindre kvällar. Mer/mindre helger. Upplevde som att man sparade många semester dagar.
Många särskilt deltidsanställda såg stora fördelar i att lägga delad tur för att på så vis bara behöva jobba 2 till 3 pass i veckan.
Jag upplevde att övervägande var positiva till time care men såklart alla tycker olika.
Har man en förväntan att få exakt som man vill i ett time care schema då blir man nog besviken, jag såg det mera som att man kan styra litegrann.
Övergången till fast schema var väldigt tung för mig.

Rena rama skiten!
Snacka om dåligt verktyg. Pressar bara personalen.
Ta bort detta.Ägarna blir bara rikare och rikare medan personalen knappt får sova eller koppla av.
Eller ha tid att äta och gå på toa. Säger bara Lägg ner!

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2017-02-08. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.