Colourbox
Foto: Colourbox

Mer pengar till fritidsledare

|Fritidsledare i sju stadsdelar i Stockholm ska få mer betalt.
– Den här satsningen är bra både för medarbetarna och för att öka tryggheten för stockholmarna, säger Åsa Lindhagen (MP), socialborgarråd i Stockholm, i ett uttalande.

Det är inte bara fritidsledare som ska få ta del av det extra lönetillägget, utan även fältassistenter, socialsekreterare inom barn och ungdom och de som arbetar inom sociala insatsgrupper.

Satsningen görs av den rödgrönrosa majoriteten för att kunna rekrytera och behålla duktig och erfaren personal för att kunna arbeta förebyggande och trygghetsskapande.

– De som jobbar med unga i Stockholm, till exempel fältassistenter och fritidsledare, har ett jätteviktigt uppdrag i att bygga långvariga relationer och fånga upp ungdomar som riskerar att hamna i kriminalitet, säger Clara Lindblom (V), personalborgarråd.

Lönetillägget gäller från och med den 1 juli 2018. De stadsdelsnämnder som får tillägget är Rinkeby-Kista, Spånga-Tensta, Hässelby-Vällingby, Enskede-Årsta-Vantör, Skarpnäck, Farsta och Skärholmen.

I stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta får varje anställd 2 000 kronor. I de övriga stadsdelarna får de anställda 1 000 kronor. Sammanlagt beräknas cirka 700 personer få mer betalt i och med tillägget. Målet är att lönetillägget ska fortsätta att delas ut, om majoriteten vinner valet 2018.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommentarer

Fritidsledare mm har jätte låga löner .Så hög lönerna ordentligt.
Det var fan i mej på tiden.

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2018-03-08. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.