Tekniskt fel gjorde bussar trafikfarliga

|Busstrafiken i Sundsvall drabbades av stora problem när 47 bussar akut måste uppdateras på grund av ett tekniskt fel som utgör stora säkerhetsrisker. Felet upptäcktes när två bussar kolliderade.

Problemen gäller 47 elhybridbussar som tagits ur trafik på grund av ett fel som uppkom i samband med uppdatering av mjukvaran, rapporterar Sundsvalls Tidning.

– Motorerna kan få ett instabilt varvtal vilket gör att föraren kan förlora kontrollen över bussen, och det innebär förstås en stor säkerhetsrisk. Därför beslutade vi under natten att ta bussarna ur trafik, säger Maryam Yazdanfar, kommunikationschef på Nobina till tidningen.

Volvo är inblandat för att åtgärda problemen och flera linjer har varit inställda under torsdagen.

Ylva Åström är arbetsplatsombud för Kommunal men kör buss i Njurunda och de har inga elhybridbussar. Hon tycker dock att det är bra att bussarna med felen tagits ur trafik.

– Det är bättre med störningar i trafiken än att det blir krockar.

Masoud Erfaghi är arbetsplatsombud för bussförarna som kör i stadstrafik. Han är just nu på väg till depån för att få mer information om vad som hänt och vilka åtgärder som är planerade. KA återkommer imorgon.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen stängde 2016-03-10 16:19