Lena Djuphammar/Ulrika Pousette/Eva Hildén Smith
Foto: Lena Djuphammar/Ulrika Pousette/Eva Hildén Smith

Möt en grön vår!

|Allt fler väljer att äta mer vegetariskt och i vår kommer många nya gröna kokböcker. Här bjuder vi på inspiration från några av dem.

Bönor är bra att äta mer av. De behöver inte ätas som de är utan kan mixas ner i soppor, bakverk, pannkakor eller bröd. Proteinet i bönorna gör att vi blir mer mätta och dessutom är bönor rika på kostfibrer, vitaminer och mineraler. Inspiration finns i boken ”Bättre hälsa med bönor” av Ann-­Cathrine Johnsson och Lena Djuphammar (Ordalaget bokförlag). Till exempel hur du gör egna grodd­ar.

Bönor ska inte ätas råa utan köp färdigkokta eller blötlägg och koka själv. Det blir billigare och du kan koka stora mängder och frysa in. Olika bönor tar olika lång tid att koka, i listan här ser du några exempel. En deciliter torkade bönor ger tre deci­liter kokta.

Här är recepten: 

Amerikanska cannelinipannkakor

Citronpasta

Tomatsoppa med feta och bönpasta

 

 

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen stängde 2018-03-23 09:36