Linn Ejdersand
Foto: Linn Ejdersand

Ny rapport chockar Kommunal och Vårdförbundet

|Nära fyra av tio anställda inom vård och omsorg har ångrat sitt yrkesval på grund av de dåliga villkoren. Löneläget och underbemanning är de vanligaste skälen till missnöjet.
Det visar en rapport som Kommunal och Vårdförbundet presenterar i Almedalen i dag.

De två förbunden har låtit Novus Opinion intervjua anställda inom kvinnodominerade vård och omsorg samt mansdominerade byggsektorn. Frågan var hur de anställda upplevde sina arbetsvillkor och arbetsförutsättningar.

Resultatet av undersökningen är chockerande, skriver Kommunal och Vårdförbundet i rapporten. Skillnaderna mellan de upplevda branscherna är stora, till vårdens och omsorgens nackdel:

Närmare fyra av tio anställda har ångrat sitt yrkesval på grund av villkoren i jobbet. Löneläget och underbemanning är de vanligaste skälen. (Bygg och anläggning 25 procent) 

Fler än hälften av de anställda har funderat på att byta arbetsplats det senaste året på grund av arbetssituationen. (Bygg och anläggning 36 procent) 

Nästan varannan anställd skulle inte rekommendera yrket till en person på väg in på arbetsmarknaden. Det vanligaste skälet är löneläget och bristande förutsättningar att göra ett bra jobb. (Bygg och anläggning 25 procent) 

Närmare 80 procent av de anställda anser att arbetsgivaren inte bidrar till att höja statusen i yrket. (Bygg och anläggning 38 procent) 

Hela 55 procent av de anställda anser att arbetsgivaren inte ger de anställda goda förutsättningar att göra ett bra jobb. (Bygg och anläggning 25 procent) 

Endast var fjärde anställd anser att arbetssituationen är hälsosam. (Bygg och anläggning 44 procent) 

Bara var tredje anställd, 33 procent, anser att bemanningen är tillräcklig för att kunna göra ett bra jobb. (Bygg och anläggning 60 procent) 

Varannan anställd har svårt att sova minst en gång i månaden på grund av tankar på jobbet (45 procent) och 28 procent har svårt att sova minst en gång i veckan. (Bygg och anläggning 23 procent) 

Sex av tio tycker att jobbet har blivit svårare de senaste fem åren. (Bygg och anläggning 37 procent) 

Inte ens var fjärde anställd tycker att arbetsgivaren bidrar till att attrahera kvalificerade medarbetare. (Bygg och anläggning (52 procent)

Rapporten heter ”Är dåliga löner och villkor inom vård och omsorg ett hot mot kompetensförsörjningen?”.

I rapportens slutsats skriver förbunden att det inte räcker med fler utbildningsplatser för att få fler att arbeta inom vård och omsorg. Förbunden skriver att det måste ske "en revolutionerad förändring av löner, bemanning och arbetsförutsättningar". 

Kommunal och Vårdförbundet kräver att politikerna skjuter till de resurser som behövs för att förbättra villkoren för att underlätta att rekrytera fler och få dem som redan arbetar inom vård och omsorg att vilja stanna kvar. 

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommentarer

Hållet med dej Irene b Hansson och gäst.

Vaddå chockade?? Vi har så länge jag varit förtroendevald, och mina föregångare innan mig, påpekat detta för arbetsgivaren i alla forum, på alla möten, där det funnits möjlighet till detta. Vi har förklarat i detalj hur det är ute på våra arbetsplatser. Jag är själv undersköterska i äldreomsorgen. Det svar vi får är alltid; var finns dokumentationen, underlaget? Att våra medlemmar faktisk inte vågar stå fram med sina åsikter, är ett stort problem för vårt fackliga arbete. Vi får då till oss av arbetsgivaren att vi sprider rykten och överdriver.

Inte ens det höga sjuktalet är "arbetsrelaterat" enligt arbetsgivaren, utan beror på privatlivet.
Sparbeting, vinstjakt och ständigt nya arbetsuppgifter och krav gör att personalen känner sig otillräckliga och stressade.
Våra jobb är jätteviktiga! Inte vem som helst klarar av att varje dag ge dig den uppmärksamhet, tröst, glädje och praktisk hjälp som du är i behov av. Det är personer med kunskap, men också empati och förståelse för dig som individ. Dessa personer förtjänar en bra arbetsmiljö! Det måste bli bättre så de får känna sig värdefulla och uppskattade, och inte endast som en KOSTNAD.

Det här är inget nytt speciell för Kommunal och Vårdförbundet. Varför ska det värka chockerande då?
Snart blir att de sjuka och äldre ska vårdas bara av outbildad personal eller ska de vårdas själva.
Undersköterskor försviner och det är redan stort brist på de.
Varför politikerna inte besöker arbetsplatser och ser hur det ser ut i verkligheten?
Tobias Baudin är även den förste Kommunal ordförande som gör ett bra jobb, men Kommunal behöver flera Tobias Baudin
De som sitter i Kommunal ska väl inte sitta i knät på arbetsgivarna utan ska kämpa för medlemmarnas rättigheter som Tobias gör.
Vi som är omvårdnads personal måste höja röst att vi blir hörda, vi måste vara fler och fler för att motstå de som inte bryr sig varken om oss eller om de sjuka och gamla.

Om något är chockerande så är det väl om Kommunal och Vårdförbundet inte har varit medvetna om hur deras medlemmar upplever sin arbetssituation.

Jag är 56 år gammal har bara jobbade inom vård och omsorg i Sverige i 5 år , de sista två år har allt blivit värre, undersköterskor får dålig med lön för den jobb dom göra, jag jobba bara 50% och det räcka! jag orkar inte jobba flera timmer fast att jag verkligen behöver pengar.

Jag har jobbat i äldreomsorgen i 30 år men nu får det räcka. Jag kommer att gå i pension vid 62 år på grund av arbetstiderna. Att jobba varannan helg med delade turer är inte okey på något vis. Jag jobbar 80% och får ut ca 17000kr +- 500. Det är inte värt det, jag missar så mycket. Att vara med familjen, barn och barnbarn. Är man ledig bara varannan helg så orkar man inte. Nej nu får det vara nog. Jag kommer inte ens att få hälften i pension mot vad jag har nu men det måste gå ändå.

Skriv din kommentar

Kommentarer är tillåtna till 2018-07-24.
Din kommentar kan komma att publiceras som en insändare i KA:s papperstidning.