Omöjligt att få rätt mot mobbarchef?

| Jag vill hålla med signaturen Lola i KA 14, som berättade att hon måste byta jobb fast det var hon som blev mobbad. Jag har också blivit mobbad, men av min chef, som lyckades förflytta mig med hjälp av en ny omorganisation. Hon påstår att gruppen mådde dåligt när jag var där, fast det var jag som blev mobbad. Jag mådde mycket dåligt på grund av detta och ville knappt leva längre. Jag fick välja mellan att börja i skolan eller flytta på mig. Jag började i skolan och förlorar nu mellan 4 500 och 5 000 kronor i månaden. Jag har pratat med en högt uppsatt person på facket i Stockholm, som också tycker det är fel att man inte kan få rätt mot en chef. Jag har nu bestämt mig för att sluta inom vården, för jag känner inte längre någon glädje i att jobba med äldre människor. Ni måste se över systemet, så vi orkar jobba kvar och blir rättvist behandlade. Susanne

svar:  Man kan tryggt säga att av alla problem man kan möta i arbetslivet, så är det värsta att få chefen emot sig. Det påverkar hela ens liv negativt och det är svårt, för att inte säga omöjligt, att få rättvisa. Vad facket kan göra är att förhandla fram olika lösningar. Däremot kan facket inte bestämma över arbetsgivarna.
Men även om du nu förlorar pengar har du kommit ur den dåliga situationen. Att du går i skola är mycket bra. Chanserna är goda att du sedan kommer ut med bättre förutsättningar att få ett riktigt bra jobb. Det är dock tråkigt att du inte längre vill jobba inom äldrevården. Det visar på hur viktigt det är med bra ­chefer, så att de anställda vill stanna kvar!

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen stängde 2008-10-30 12:33