Emma Bergstrand
Ruth-Marie Albano. Foto: Emma Bergstrand

P-vakten lyckades hålla ihop gruppen

|Ruth-Marie Albano, parkeringsvakt och vaktmästare på Parkeringshuset i Östersund, ledde kampen när arbetsgivaren ville dela upp arbetskamraterna på olika enheter. För det har hon nominerats till KA-hjälte.

Korad hjälte för dina insatser som arbetsplatsombud – hur känns det? 

– Jag blev så rörd att jag nästan börj­ade gråta när Pär berättade att han nominerat mig. Det har varit två tunga år så det är en stor lättnad och glädje att det är över. 

Vad är det som hänt? 

– Arbetsgivaren ville dela upp oss som jobbar på parkeringshuset på olika enheter inom förvaltningen. Att gruppen skulle splittras skapade en stor oro och jag har fått ta emot sms och samtal på kvällarna från medarbetare. Efter flera skrivelser till förvaltningschefen har vi lyckats stoppa planerna. 

Du har dragit ett tungt lass berättade din kollega - hur orkar du?  

– Det har varit tufft och jag har ifrågasatt min roll som arbetsplatsombud ibland, men med stöttning av sektion­en har det gått. Jag har också blivit mer trygg i mig själv och kan ta problemen när de kommer. Nu är jag glad eftersom slitet gett resultat. Jag har uppmuntrat medarbetarna att vara delaktiga och all turbulens har faktiskt skapat en mer positiv stämning. Vi vet nu att det lönar sig att kämpa tillsammans.

Kommentarer

Skitbra gjort!

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2017-01-09. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.