Ulla Tansen, Vardaga.
Ulla Tansen, Vardaga.

”Rågsjös påståenden är felaktiga”

|Karin Rågsjös (V) debattartikel i KA den 6 december bygger på direkta felaktigheter, skriver Vardagas affärsområdeschef Ulla Tansen i en replik.

Det stämmer inte att vi höjt några ”vinstkrav” på vårt boende efter att Östersundsstudien avslutats. Det är ett direkt felaktigt påstående. Boendet har samma bemanning och drivs på samma sätt som tidigare. Antalet utförda arbetstimmar har legat konstant på samma nivå som under studien och ser ut att öka något i år. Den totala kostnaden för mat och förbrukningsvaror har ökat efter att studien avslutats.

 

LÄS OCKSÅ: Vinstjakten går ut över kvaliteten

 

Vi deltog i Östersundsstudien för att vi ville bidra till utvecklingen av äldreomsorgen och själva utvecklas och lära. Det har vi också gjort, i mycket gott samarbete med Östersunds kommun.

Gällande de krav på åtgärder som Arbetsmiljöverket ställt på oss, så har vi åtgärdat dessa och svarat AMV. Detta har inget samband med studien, de ekonomiska förutsättningarna eller med vårt samarbete med kommunen.

Så till sist frågan om vinst. Vi återinvesterar all vinst i verksamheten, i utbildning av personalen i bland annat demensomsorg, nya äldreboenden, forskning och utveckling.

 

Ulla Tansen,
affärsområdeschef Vardaga

Detta är ett debattinlägg. Det betyder att åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen stängde 2016-12-29 09:16