LÄS OCKSÅ: Grilla grönt!

 

Det här behöver du:

1 spetskål
1 knippe morötter
1 knippe grön sparris
1 knippe lök
olja och salt

 

Så gör du:

1. Dela spetskålen i två eller fyra klyftor. Pensla med olja och salta lätt. Grilla snittytorna tills kålen fått färg. Lägg kålen ”på rygg” på kanten av grillen några minuter tills den börjar mjukna.

2. Ansa morötter och sparris. Halvera morötterna. Ta av det yttersta skalet på löken och spara en bit av blasten. Halvera lökarna. Pensla allt med olja. Grilla några minuter och strö över salt.

3. Servera med valfritt grönt tillbehör.

Grilla försiktigt!

I stora delar av landet är det eldningsförbud nu på grund av det torra och varma vädret. Så var mycket försiktigt även om du grillar i egen grill på din tomt eller balkong. Ha vatten och släckmöjligheter i beredskap och tänk på att minsta gnista kan starta en brand.
Alla recepten går utmärkt att tillaga i ugn eller i en grillpanna på spisen om du vill vara på den säkra sidan.