Regeringsmöte om hot och våld i vården

|Regeringen bjuder in Kommunal och andra aktörer till ett rundabordssamtal om hot och våld inom akutsjukvården.
– Sjukvårdspersonal har rätt att känna sig trygga på sina arbetsplatser, säger justitie- och inrikesminister Morgan Johansson, i ett pressmeddelande.

Som KA tidigare rapporterat om förekommer våld och hot mot vårdpersonal runt om i Sverige. Kommunals förbundsordförande Tobias Baudin riktade därför i förra veckan krav mot regeringen om att skärpa straffen för hot mot vårdpersonal.

Nu kallar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S), och socialminister Annika Strandhäll (S), till ett rundabordssamtal för att diskutera hur man ska komma till rätta med problemet.

– Säkerheten på våra sjukhus måste upprätthållas. Sjukvårdspersonal har rätt att känna sig trygga på sina arbetsplatser. Straffen för dem som angriper blåljus- och sjukvårdspersonal måste skärpas och det är viktigt att det finns ett bra samarbete mellan polis och sjukvård, säger justitie- och inrikesminister Morgan Johansson i pressmeddelandet. 

De aktörer som är inbjudna till rundabordssamtalet är Kommunal, Polisen, Sveriges Kommuner och Landsting, Almega Säkerhetsföretagen, Vårdförbundet, Sveriges läkarförbund och Transportarbetareförbundet. Mötet kommer att hållas onsdagen den 27 september.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen stängde 2017-09-29 15:33