Rekordstöd för SD bland LO-medlemmar

|Stödet för Sverigedemokraterna ökar kraftigt bland LO-medlemmarna. Från 15,2 procent för ett halvår sedan till 24,2 procent nu. Samtidigt backar Socialdemokraterna.
Det visar Statistiska Centralbyråns stora undersökning.

SD har aldrig tidigare varit så stora i LO-kollektivet. Och ökningen är statistiskt säkerställd. Nu säger närmare var fjärde LO-ansluten att de sympatiserar med partiet.

Samtidigt backar alltså Socialdemokraterna, från 49,1 procent för ett halvår sedan till 41,6 procent nu i november. Socialdemokraterna är dock fortfarande LO-medlemmarnas största parti.

Bland LO-männen är SD ännu större och mäter där 31,5 procent, Socialdemokraterna har i den gruppen 38,5 procent. Hos LO-kvinnorna har Sverigedemokraterna 14,4 procent, en statistiskt säkerställd ökning med över 5 procentenheter. Hos LO-kvinnorna har Socialdemokraterna 45,8 procent, en minskning med över 7 procentenheter.

SCB har ställt frågan "Är det något av de politiska partierna som står dig närmare än de andra?" Sammanlagt har 4 972 personer svarat, vilket gör SCB-undersökningen till landets största opinionsundersökning.

 

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommentarer

Hej!
Man kan förstå att SD ökar. Men samtidigt så ska man komma i håg att SD är ett borgligt parti som känner sej lite utanför.
Tycker att deras agerande inte är så bra.Men det är demokrati i Sverige .
Jag tror inte heller att folk förstår vad detta parti är för något.
Den nya regeringen har det tufft i och med att det borgliga sänkt skatter , och sedan höjd avgifter i sjukvården,mm mm.Sänkt löner för ungdomar osv.
Och då tror folk att det är bättre. Bättre med sänkt skatt än att få en bra sjuk vård,skola och omsorg,
Men så långt tänker man inte , bara att JAG har det bra.Sedan så struntar man i hur det går.
Fortsätter SD att öka kan det t.om hända ruskiga saker i Sverige.
Men jag hoppas att det kommer bli bättre.
Sverige 'är inte som det har varit . Tänk på alla barn som ska växa upp och får baraerlände.
Pensionerna är det lägsta som finns och ska man ha pension då måste du börja jobba redan som 5-6 åring för att kunna få pension i Sverige.
Tänk på våra fina ungdomar,och barn.Dom måste få en bättre framtid än oss.
Dom rika har blivit ännu rikare ,och dom fattiga ännu fattigare.Man har tagit ifrån dom fattiga och gett till dom rika när det varit borgligt.Tyvärr så är det den riktiga sanningen.
Hoppas på en ändring!

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2015-12-24. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.