Madeleine Andersson
Foto: Madeleine Andersson

Så blir fackavgiften nästa år

|Medlemsavgiften till Kommunal höjs från och med den 1 januari. Beroende på inkomst hamnar höjningen mellan 2-12 kronor per månad. Avgiften till a-kassan höjs samtidigt med 3 kronor per månad.

Medlemsavgiften baseras på din genomsnittliga månadsinkomst föregående år. Avgiften är densamma varje månad.

Medlemskapet har sex olika avgiftsklasser och de med lägst inkomst får en höjning med 2 kronor per månad och de med högsta inkomst 12 kronor per månad. A-kasseavgiften hamnar på 105 kronor per månad oavsett inkomst.

För den som har en genomsnittlig månadsinkomst på 24 500 kronor blir det en sammanlagd kostnad på 485 kronor för fack- och a-kasseavgift. För övriga inkomster se tabell.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommentarer

Varför är fack avgiften så dyr? Om den hade legat på runt 300kr med a kassa hade alla varit anslutna idag som tillhör kommunal! 585*12 mån är 7020kr! Det är mycket pengar att betala! Vart går pengarna igentligen till? För dom pengarna kan man ju driva egna fall med egen advokat?

Fackavgiften är ALLDELES FÖR HÖG!! Många höginkomsttagare betalar betydligt mindre. Varför ska jag betala och sponsra (S) partipolitik ?? Är dags att byta fackförbund, helt enkelt. Tack o hej

Vi har låga lönelyft men höga fackavgifter i Kommunal. Jämför man oss med en akademiker som har höga lönelyft och låga fackavgifter så börjar man undra vad vårat fack sysslar med. Rättvisa och jämställdhet är inte längre ledord i vår organisation?
Vi kommunalare får allt som ofta rätta mun efter matsäck, något för förbundet att göra med istället för att höja avgiften? Ja, har kanske Kommunal för många och för dyra ombudsmän i förhållande till andra fackförbund, för stora och för dyra lokaler? Många helt onödiga utgifter som man bara låter medlemmarna stå för fiolerna till?
Nå, man tjänar in på gungorna vad man förlorat på karusellen? Kanske vi kommunalare får fantastiskt mycket mer för våra pengar än något annat fack kan erbjuda sina medlemmar? Bättre löneutveckling, bättre hjälp mot arbetsgivaren, bättre... Ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha...

"Ty den som har, han skall få, och det i överflöd, men den som inte har, från honom skall tas också det han har". (Matteus 13:12)

Dra av hela fackavgiften på skatten som det var innan, inte avdrag på någon hundring. Skattefri månad för kommunalarna i juli och i december på lönen. Då börjar det likna något att vara med i facket. En halv miljon medlemmar kan påverka. Ge kommunalarna tillväxt och möjligheter som det står i stadgarna. Verka för medlemmarnas ’Sociala och ekonomiska villkor’ kommunalarna vill också ha möjligheter och sparslantar.

Konstigt att kommunal med dom flesta medlemmar inom låglöneyrken, har en bland dom högsta avgifterna..
Inte så konstigt att inga ungdomar vill gå med.

Hej! Almanackan är tillbaka from 2018- kontakta din sektion så får du den.
Mvh Inger

Tycker den är tillräckligt hög. Varför ska vi inom kommunal betala så mycket.

Som medlem i facket önskar jag en fullständig redovisning till vad min/våra avgift används till. Och en undran, vem granskar granskar facket?

Betalar inte vi redan hög fackavgift? Fortfarande påminns jag av vart våra pengar användes till då Anneli N fick avgå, jag skulle vilja veta vad alla pengar används till o varför plocka ni bort den lilla billiga almanackan? Min man som hade en årslön på 750000 betala 179kr i fackavgit/mån o vi som är låginkomst tagare bet nästan 500kr/ mån, något är galet. Vi måste få se en redovisning

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2017-12-27. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.