Kommunal
Johan Ingelskog. Foto: Kommunal

Så ska Kommunal värva fler

|Hallå där, Johan Ingelskog som har utsetts till värvningschef i Kommunal. Hur ska du lyckas vända Kommunals minskande medlemssiffror?

– Mitt uppdrag är att knyta ihop olika kompetenser så att de drar åt samma håll i rekryteringsarbetet.

Men behövs det en värvningschef till det? Är det inte bara att ge sig ut och värva medlemmar?

– Om det vore så enkelt skulle vi inte tappa medlemmar som vi gör nu. Vi har haft olika kampanjer som betalningsfria månader och att vi ringer upp medlemmar som riskerar att uteslutas för att de inte har betalt sin fackavgift. Men det räcker inte. Hela organisationen behöver känna ansvar för medlemsrekryteringen.

 

LÄS OCKSÅ: Kommunal tillsätter värvningschef

 

Behövs det en ändrad attityd i Kommunal till vikten av medlemsrekrytering?

– Det är nog inte fel på attityden. Men alla har kanske inte känt samma ansvar och delaktighet i det arbetet. Det ska ändras på nu. Alla ombudsmän och avdelningar i Kommunal kommer att få uppgifter i värvningsarbetet.

Vad är det för uppgifter?

– Till exempel att söka upp våra arbetsgivare för att diskutera deras ansvar för den svenska modellen. Det kan till exempel handla om att arbetsgivarna ska ge oss möjlighet att för nyanställda presentera den fackliga organisationen. Vi vill också tala med SKL om facklig information för sommarjobbare.

Men hur ska ni få nyanställda och sommarjobbare att vilja gå med i Kommunal?

– Vi ska utveckla vårt budskap om värdet av att vara med i facket. Det ska anpassas till vilka grupper vi vänder oss till. Jag tror att en 25-åring och en 55-åring har olika syn på vad som kan vara viktigt för att vilja vara med. Samma sak gäller för undersköterskor, lantarbetare och de som arbetar på tekniska verk.

När kommer det att märkas att du har blivit värvningschef och att ni gör denna satsning?

– Jag tror det är en viktig signal att jag under 1,5 år byter roll från chef för Kommunals arbetsplats- och avtalsenhet till att bli värvningschef. Vårt mål är att vi ska vara 5 000 medlemmar fler vid årsskiftet jämfört med förra året. Då får vi se hur mycket denna satsning har märkts.

Kommunal har i år tappat 2 100 medlemmar. Det betyder att ni ska värva mer än 7 000 medlemmar under resten av året för att klara det uppsatta målet vid årsskiftet. Tror du att ni kommer att klara det?

– Jag hade aldrig tagit det här uppdraget om jag inte tror att vi ska klara det. Vi fixar målet om vi alla känner ansvar för att detta är prioritet ett av alla våra uppgifter.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommentarer

På min arbetsplats, ett bussgarage i Stockholm, är det snart fler som inte är med i facket än som är med.
Varför?
Jo, de flesta blir så besvikna på att facket inte gör något för att bussförarna ska få bättre avtal och arbetsmiljö att de går ur, och behåller de över 500 kronorna för egen del än som annars skulle gå till Kommunal.
Gör facket inget som syns så kan man lika gärna göra något kul för pengarna istället, ja så resonerar folk nuförtiden.
Förr kunde man kanske skrämma folk med att de kan få sparken, men arbetsgivarna sparkar hellre en fackmedlem än en som står utanför tycks det?
Försäkringar och andra förmåner kanske lockar? Nej, inte ens det hjälper längre.
Alltså återstår gammal hederlig facklig kamp för medlemmarna, som att skriva bra avtal och förbättra arbetsmiljön. Då kommer folk att vilja gå med i facket igen, tror i alla fall jag.

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2018-05-08. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.