Annelie Nordström, Kommunal, och Peter Jeppsson, Bussarbetsgivarna.
Annelie Nordström, Kommunal, och Peter Jeppsson, Bussarbetsgivarna.

Samtal fortsätter i eftermiddag

|Kommunals ledning bjöd in Bussarbetsgivarnas vd, Peter Jeppsson, till ett möte i morse (den 24 juni). Efter det har parterna beslutat att ha fortsatta kontakter under eftermiddagen, per telefon.

– Det var en konstruktiv dialog vi hade på förmiddagen. Nu tittar vi på varsitt håll på de frågor vi diskuterade på förmiddagen, sen ska vi höras igen, säger Bussarbetsgivarnas vd Peter Jeppsson.
  Betyder det att förhandlingarna återupptas?
  – Det begreppet har vi inte riktigt använt ännu. Vi har sonderat lite och så ska vi höras igen under eftermiddagen.
  Tror du på en lösning nu?
  – Jag hoppas det. Det känns inte alls bra att resenärerna är utsatta för det här.
  Det har inte gått att få en kommentar från Kommunals ledning, men Kommunals pressekreterare Camilla Levin bekräftar att samtalen fortsätter.
  – Fortsatta kontakter kommer att ske telefonledes under eftermiddagen. Det är allt vi vet, säger hon.

Förhandlingarna mellan Kommunal och Bussarbetsgivarna avslutades förra måndagen sedan Kommunal tackat nej till medlarnas slutbud. Sedan i onsdags den 19 juni har omkring 900 medlemmar strejkat och lockoutats i Stockholm, Södertälje och Umeå. Och från och med natten till i dag är ytterligare 400 stycken uttagna i konflikt i Jönköping, Halmstad, Östersund, Norrköping, Västerås och Hallstahammar.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommentarer

håller med dig, det är verkligen inga orimliga krav vi har. Det är inte vårt fel att 3:e man blir lidande! Om Bua vore vettiga skulle vi inte strejka, eller hur?

Förhandlingarna borde ske som efter våra tider. Med minimala pissraster, 9-11 timmars nattvila och att kasta i sig maten. Och naturligtvis ingen midsommarledighet! Ta chansen att känna med hela kroppen hur vi har det Jeppson! (Och hela förhandlingsdelegationen!)

Peter jepsson säger att det inte känns bra att resenärerna blir utsatta för detta men det är väl bara att bussarbetsgivarna ger med sig då det är ju inga orimliga krav

Med kampvilja bland medlemmar och stödjande allmänhet skall vi inte behöva krypa tillbaka och känna oss tvingade att acceptera ett skambud. Medlemmarna har höga förväntningar och det gula facket står bara och väntar på ytterligare ett fiasko avtal för bussförarna. Nej, har vi nu väl blåst i pipan och dragit ut i strejk då är det för något rejält.

Nu vill vi medlemmar se resultat. Vi vill inte ge oss!! Vi har fått försämrade villkor i så många år -vi har mycket att ta igen. Arbetsgivarna norpar hela tiden åt sig utan att Kommunal har något att säga till om. Arbetsgivarna tar alla chanser att trycka ner oss. Blir det här inte bra lämnar iallafall jag Kommunal.

Detta faktum att Kommunal tar initiativet till nya samtal ger mig kalla kårar.
Låt inte detta bli ett tillrättalagt misslyckande igen.
Det har varit alltför mycket av detta på senare år.
Kommunal har inte råd att misslyckas och komma med
en halvmesyr igen.
Nu måste det bli godtagbara resultat på alla punkter

de kraven som vi har krävt ska arbetsgivarena akceptera .
kommunalen var sten hårda annars vi kommer att tapa mera medlemar efter strjken.
en busförare från gbg

Hoppas samtalen blir till fördel för oss. Man går inte ut i en strejk med stolta stridsrop för att sedan lägga sig platt. För att skriva på ett dåligt avtal och sedan få det att se ut som om strejken var en framgång. Detta har vi sett förut, så planera inget nederlag den här gången.

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen stängde 2013-07-15 14:10