Skärmdump grafik
Foto: Skärmdump grafik

Se hur din kommun är bemannad

|Det är stora skillnader i hur bemanningen ser ut på kommunernas äldreboenden. Se hur din kommun är bemannad med hjälp av KA:s grafik.

Siffrorna om bemanningen kommer från Socialstyrelsen. Kommunerna själva har fått rapportera in uppgifterna. Några kommuner saknas vilket beror på att dessa inte rapporterat in uppgifterna.

Antal platser (boende) per personal i särskilt boende på vardagar.
Siffran avrundas till närmaste heltal. Uppgift saknas om följande kommuner: Aneby, Borlänge, Burlöv, Dorotea,Gävle, Karlskoga, Karlskrona, Kungsör, Lessebo, Lomma, Ludvika, Mörbylånga, Nynäshamn, Orsa, Oskarshamn, Sorsele, Uppvidinge, Vårgårda, Åsele och Öckerö.

Grafik: Elin Steen

Fotnot till grafiken: Mätningen gjordes två veckor i mars 2016, klockan 09 på morgonen.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommentarer

Hej och tack för din kommentar.
De siffror vi redovisar per kommun är ett snitt av dagbemanningen på alla särskilda boenden i kommunen. Därför kan det vara så att det inte stämmer med bemanningen på just ditt boende. Mätningen gjorde på förmiddagen två veckor i mars 2016. Det handlar alltså om bemanning på vardagar dagtid, inte kvällar och helger. Uppgifterna har lämnats in av arbetsgivarna, kommuner och privata skolföretag. Om du tycker att det verkar som att arbetsgivaren rapporterat in helt fel bemanning, hör gärna av er till mig.
Vänliga hälsningar, Helena Gunnarsson reporter på KA.

Detta stämmer inte i Halmstads kommun. Där jag arbetar är vi två personal på morgonen på åtta stycken boende, vardag eftermiddag två personal till klockan 16 på åtta stycken boende. På vardags kväll är vi tre stycken personal på 16 boende. Helgen är vi två personal på 8 boende till klockan 13 mellan klockan tretton och 21.30 är vi tre stycken personal på 16 boende. Så många har vi alltid varit sedan 2008. Vi här i Halmstad har bemanningen två personal på 8 boende och tre personal på 10 boende. Så eran statestik stämmer inte alls.

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2017-10-03. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.