Mattias Johansson.
Mattias Johansson.

Skyddsstopp hävt efter tvättolycka

|Vaktmästaren och skyddsombudet Mattias Johansson fick en tung tvättsäck i huvudet när han arbetade i källaren på Västmanlands sjukhus. Nu är skyddsstoppet hävt.
–Arbetsgivaren har gått igenom hela systemet, säger Jimmie Nilsson, huvudskyddsombud.

Det var i slutet av oktober som Kommunals skyddsombud, vaktmästaren Mattias Johansson, råkade ut för en allvarlig arbetsplatsolycka.

Trots att det inte skulle kunna hända släpptes en tung tvättsäck från ett av nedkasten i höghuset medan Mattias Johansson arbetade inne i tvättrummet i källaren. Tvättsäcken träffade honom i huvudet och gav honom en fraktur på höger hand och nedsatt känsel i höger ben och arm.

Ett skyddsstopp på tvättluckorna infördes direkt efter olyckan, men efter åtgärder från arbetsgivaren har det nu hävts.

– Arbetsgivaren har gått igenom hela systemet för att se att det inte finns någon defekt, och de har inte hittat något fel. De har också gått igenom instruktionerna för hur personalen ska arbeta på ett säkert sätt. Bland annat ska personalen nu använda en lång krok när de arbetar i tvättrummet så att de inte behöver stå under hålet där tvätten släpps ned, säger huvudskyddsombudet Jimmie Nilsson.

Mattias Johansson går fortfarande på kryckor efter olyckan. Han är på väg tillbaka till arbetet, men kommer att få anpassade arbetsuppgifter. Det är ännu för tidigt att säga om han kommer att bli helt återställd efter olyckan eller inte.

– Jag går på rehabilitering hos sjukgymnasten, men jag har inte fått tillbaka styrkan i höger sida. Läkarna har sagt att det kan ta lång tid innan vi vet om jag blir helt återställd, säger Mattias Johansson.

Vad som orsakade olyckan är fortfarande inte fastställt. Arbetsgivarens utredning ska skickas in till Arbetsmiljöverket senast den 1 december.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen stängde 2017-12-01 08:14