Øyvind Lund
Sandra Forsberg. Foto: Øyvind Lund

Strid om OB-tillägg i Värmland

|Runt om i landet förbättras villkoren för undersköterskor som arbetar natt i sjukvården. I Värmland har ersättningen varit en stridsfråga i flera år och det är oklart vilken ersättning som gäller nästa månad.

– Vi har inte sett något nytt förslag, vi vet inte vad som händer, säger Sandra Forsberg, undersköterska, skyddsombud, akuten, Centralsjukhuset i Karlstad.

Region Kronoberg beslutade i veckan att satsa 20 miljoner kronor på att höja OB-tilläggen för Kommunals grupper som arbetar i sjukvården.  Region Västmanland ändrar villkoren och ger kommunalare samma nattvillkor som sjuksköterskorna. Även Region Jönköping, Kalmar läns landsting, Region Västra Götaland och flera andra höjer ersättningen för kommunalare som arbetar natt.

I Värmland har villkoren för undersköterskornas nattarbete varit en stridsfråga i flera år.  När Kommunal agerade tillsammans med Vårdförbundet fick undersköterskorna till slut extra tillägg.

Men strax innan semestern förra sommaren annonserade arbetsgivaren att en ny modell skulle införas. Sjuksköterskor, barnmorskor och biomedicinska analytiker skulle utöver OB-ersättningen få 65 procent av OB-ersättningen. Detta gällde alltså inte undersköterskor. Modellen infördes i delar av landstinget ifjol.

På vissa kliniker lyckades Kommunal och Vårdförbundet stoppa den. Däribland akuten i Karlstad. I stället skulle den gamla modellen gälla fram till årsskiftet, sedan till och med februari. Den ger undersköterskorna på akuten 1 000 kronor extra i månaden.

Nu när det är mindre en vecka kvar av månaden har Kommunal fortfarande inte fått besked om vad som gäller i mars.

– Det är jätteallvarligt, vi skulle ha fått information i god tid, säger Eva Jansson, ordförande, Kommunals landstingssektion i Värmland.

Niklas Larsson, tillförordnad HR-chef, landstinget Värmland, tillstår att det är tråkigt.

– Vi vill vara tydliga, men ibland behöver man jobba igenom besluten för att ha en långsiktig lösning. Vi tittar på en modell som vi ska presentera eller ta beslut på den 28 februari, säger han.

Enligt Niklas Larsson görs en justering av den modell som infördes i somras.

– Vi tittar på undersköterskorna. Vi behöver titta på en modell som vi kan motivera utifrån ett kompetensförsörjningsperspektiv och ett ekonomiskt perspektiv. Det alltid är svårare att ta bort någonting än att lägga till någonting. Men i bland måste man göra avvägningar där också, säger Niklas Larsson.

Både Kommunal och Vårdförbundet har varnat för att den ersättningsmodell som redan införts i delar av landstinget och som endast ger sjuksköterskor ersättning skapar orättvisa och påverkar arbetsmiljön negativt.

– Självklart kan det göra det, men man får olika ersättning för olika arbete, säger Niklas Larsson.

Kommunal har fått signaler om arbetsmiljöproblem, enligt Eva Jansson.

– Det är väldigt hög arbetsbelastning över allt. Det är lätt att säga att ”det där kan väl du göra som tjänar mer”, det skapar irritation, säger Eva Jansson.

Hon anser att en extra OB-ersättning ska gälla alla.

– Om de tycker att sjuksköterskorna ska ha mer kan de dem högre lön. Ingen har problem med det. Men att jobba natt är lika obekvämt för alla, säger hon.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommentarer

Satsa på högre grundlön i stället för att ge högre ersättning på ob. Att höja ob endast för sjuksköterskorna och påstå att vi gör olika arbete, då det är precis lika slitsamt för alla att jobba natt oavsett vad man jobbar som. Ett sådant uttalande är endast ett försvar mot verkligheten.
Andra län har valt att satsa lika mycket på undersköterskorna som på sjuksköterskorna, medan värmlands län fortfarande håller tillbaka ersättningar för undersköterskorna. Vi i värmland är lika mycket värda som i övriga län.
Att särskilja arbetsgrupper på detta sätt skapar stora arbetsmiljöproblem, bl a med personal som inte vill göra några nätter.
Det beslutet som vi på intensiven fick till oss sista februari var att arbetsgivaren sade upp den extra ersättning som vi hade för att vi jobbar mycket mera obekväm arbetstid och flera helgpass än på andra avdelningar. I stället fick både undersköterskor och sjuksköterskor 1500:- påslaget på grundlönen så länge vi jobbar kvar på intensiven, beräknat på en heltid. Om vi väljer att jobba enbart natt får vi i stället 5000:- beräknat på heltid. Sjuksköterskorna fick även en extra bonus på 65% på sin obersättning, som betalas ut 2ggr/året under förutsättning att de fortfarande är anställda på utbetalningsdagen, om de slutat sin anställning innan dess så blev det 0 kr i ersättning. Denna extra bonus fick inte undersköterskorna ta del av.
Dagen före detta beslut kom fick vi alla tilldelat oss att göra ytterligare några helgpass och även mera obekväma pass under hela sommarperioden.
Det här blev en klar försämring för oss alla, med en sänkt lön

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2018-03-16. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.