Tillstånd dras in för assistansbolag

|Ett assistansbolag har fått sitt tillstånd indraget efter att myndigheterna misstänker att en av de största bedragarna i assistansbranschen ligger bakom det. Det skriver Svenska Dagbladet.

Mannen dömdes 2007 till fyra års fängelse efter att som anställd på Försäkringskassan ha fört över 35 miljoner kronor till sig själv och en släkting.

För ett år sedan avslöjade Svenska Dagbladet att mannen efter att ha avtjänat sitt straff varit inblandad i ett stort assistansbolag i Göteborgstrakten. För knappt ett år sedan stoppade Försäkringskassan utbetalningarna till bolaget, och strax före jul meddelade Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, att de vill dra in bolagets tillstånd, skriver SvD.

Bolaget, som har cirka 120 personer anställda, drivs av en person som myndigheterna misstänker är den tidigare dömde mannens sambo. Myndigheterna misstänker att mannen har hållit i trådarna i bakgrunden och att han har uppgett en falsk identitet vid kontakter med Ivo och Försäkringskassan.

Ivo har begärt att bolagets tillstånd ska upphöra den 10 januari, alltså nästa vecka. Bolaget har överklagat beslutet och begärt att det inte ska gälla förrän det har prövats i domstol.

Enligt bolagets advokat är anklagelserna falska och mannen har haft en konsultroll gentemot bolaget.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen stängde 2018-01-25 15:08