Timvikarier

|Hur är er situation? Vad är bra, vad är dåligt?

Kommentarer

Jag rekomenderar att ni som vill jobba i Norge tar kontakt med AMBIO,Helsenor,Vacant mfl så kan dom säkert ordna jobb åt er!Om du har en fråga kan du bara klicka svara under mitt inlägg så får jag det!Bifoga gärna din mejl så ska jag se om jag kan hjälpa till!

Hej Fixaren, jag undrar en sak, jag är anställd som USKa i komunnen, men jag har inte gått USK utbildning utan pluggat till en SSK 3 terminer på högskolan och i min kommun räknas det likvärdigt USK utbildning. Är väldigt intresserad av jobb i Norge, tror du att det skulle gå? Kan man få lite hjälp av dig?
Mitt mail är [email protected]
Tack på förhand

Jag har jobbat nu inom vården nästan 1.5 år, kom i en ny enhet med alla möjliga tjänster .. ett tag kände jag mig super glad säker och mycket stor självsäkerhet ! Träffade nya kollegor och andra vikarier . Kämpade hårt så jag fick en tjänst på 85 procent .. efter kanske 2 veckor av denna tjänsten så tog jag en annans pass pågrund av denna personen var på semester. Men sen blev jag sjuk efter en vecka . Jag kom tillbaka till jobbet då började personalen ändra sin attityd mot mig och tog nästan mer ansvar.. jag kände mej som en liten spöke bara kollade på och hjälpte till.. ett tag kände jag mig riktig skit ville bara säga upp mig , men enhetschefen gav mig en underbar nyhet att ge mig en sommartjänst och månadsanställning .. jag var så glad o tänkte bara kämpa allt går bättre .. men efter den månadstjänsten var jag super glad!! Tänkte wow nu kommer sommarschemat .. men fick en örfil , enhetschefen hade berättat att två st ordinarie skulle komma tillbaka och ta min tjänst.. och jag skulle bara framöver gå för tim igen... men nu sökte jag en annan enhet o berättade till enheteschefen, hon/han tyckte tänkte det var retsamt och frågade om jag hade sommartjänst? Verkar som jag kan få denna chansen! Men förra enhetschefen känns som om jag blev lurad ...

Hej,jag tycker ALLA timanställda ska söka jobb på vikarebyrå i Norge så får era arbetsgivare i Sverige smaka på det sura äpplet!Vill dom inte anställa er där kan dom väl åka och jobba extra när ni inte finns tillgängliga längre till skitlöner!I Norge får du som outbildad vårdare runt 160-200 kr i timman,gratis flyg T/R,fritt boende i kollektiv där du har eget rum!Över sommaren erbjuds man också 2000 kr i bonus om man jobba mera än 2 månader!För varje månad får du ca 3000 kr som läggs i en pott för varje månad som sen betalas ut i en klumpsumma i Jun året efter!Dom flesta får också tillbaka mellan 5-20.000 på skatten!Om någon är intresserad så kan du maila mig så ska jag se om jag hittar jobb via rekryterare i Norge!

Hej jag har en fast tjänst på ett äldreboende nu, men jag har länge siktat på att komma och jobba i norge, så jag jag vill ta tjänstledigt och komma bort och jobba och tjäna lite pengar. Så om du hittar något jobb hos någon rekryterare vore jag tacksam. Tack på förhand Fixarn

Hej jag är färdigutbildad usk sedan 2011
Jobbar nu inom hemtjänsten privat men har inte körkort så tvingas söka nytt

hej skulle gärna vilja veta mer om det du skrev...Norge och timvikarie

[email protected]

Hej jag är intresserad av att jobba i Norge

Hej! är intresserad utav jobb i Norge, har jobbat som personlig assistent i 15-20 år och har personlig assistent utbildning på ett år.
Har gått från kund till kund som både vårdbiträde och personlig assistent åt människor som har olika funktionsnedsättningar i många år och utan en fast tjänst på månadslön så nu har mitt intresse kommit till att få jobba i Norge.
min mail är:[email protected]
Kontakta mig gärna om jobb i Norge.
Tack!

Intresserad och tacksam för mer info

Hej. Vore jätte tacksam om du kan hjälpa mej. Håller på o ordnar autorisation? för o få jobba i Norge men har svårt med den.MVH Carina

Hej fixaren... jag är utb underskötersk med akutsjukvård som inriktning men har arbetat på särskild boende i 5 år.... jag är intresserad av att jobba i Norge

Hej! Är jätte sugen på jobb. Vill du kolla åt mig? :-) sofia

Snart färdig med undersköterska utbildning

Låter nästan för bra, fast jag har jobbat som målare i Norge på 90talet trivdes mycket bra.
Gäller det som du berättar också inom barnomsorgen eller finns inte samma behov där.
Om det gör det är jag super intresserad av jobb i Norge, har arbetat som timanställd inom
barnomsorgen nästan ett år i Borlänge.

Hej!!
Ligger i samma situation. Läser medicin och tänkte redan kolla nu vilka jobb som skulle passa under kommande julen. Vet att det är långt fram, men bra att ha något vid sidan innan det närmar sig.
Tänkte be om ditt mail?

Hej jag funderar på att åka och jobba i Norge nu i augusti och är väldigt intresserad. Jobbar just nu på hemtjänst. Vad är din mejl?
Med vänliga hälsningar, Alice Sene

Hej Fixaren,
Läste ditt inägg idag, därav det sena svaret.
Jobbar som timvikarie och är så trött på osäkerheten om jobb. Har länge funderat på Norge och känner att jag nu är redo för det. Mejla mig, snälla du. Tack.

Mikaela

Hej FIXAREN! Är gärna intresserad att jobba i Norge. Skulle du kunna kontakta mig? Tack.
Mvh

Hej, är intereserad av jobbet. Har ingen utbildning dock.

Hej mitt namn ar habib Rahimi och jag ar usk som jobbat i vården så många år från 1995 till 2017 . Jobbat som timvikarie och jag bilvet utnyttja bara sååå många år och nu jag bilvet arbetslösa . Jag vill veta varför e så ??

Hej! Låter som helt otroligt bra möjlighet!
Jag kunde inte hitta mailen här, men kan du inte lägga ut webbsida eller hänvisa till någonstans där man kan få chans till sån typ av jobb?

Låter helt fantastiskt. Vad är det för typ av vårdjobb? Maila mig gärna för mer info. Är mycket intresserad.

Hej! Jag är en undersköterska som främst jobbat på LSS boenden i ca 9 års tid. Norge låter super intressant!

Vill ha lite mer info, funderar på att säga upp mig från fast anställning i kommunen, har massor av utbildning och erfarenhet, men är inte riktigt nöjd.
Dock inte till sommaren, om inlägget kommer från rekryterare i Norge till sommarvikariat.

Jag har 1, 5 jobbar inom vården, men jag undersköterska. Så jag fick inte vikariat bara tim , och det finns en kille han bara vårdbiträde fått han vikariat o delegera, vi börjat jobba samtidigt, jag så ledsen , men tänkte jag ska byta mitt jobb till hemtjänst.

Har nu jobbat hos samma arbetsgivare i 2 år å 8 månader,har blivid Lasad,ska ha rätt till längre vik men inget händer..... Jag är den som ställer upp för alla,jobbar å slider när det är en som nyss blivid lasad å fått en rad,hon har ett anat jobb som hon tar med sig på denna arbetsålats,hon pratar i mobilen,vägrar att ta hand om en av de boende,sitter gärna å latar sig..... bara för att hon har jobbat inom kommunen som timanställd i 5 år så går hon före,men jag som ger allt jag får bara nöja mig att jobba som vikarie,har tackat nej till ett annat jobb bara för att jag vet att jag är lasad,men det enda chenen säger att de kan finnas de som har fler dagar,jag har börjat å tänka att man kanske bara ska jobba så lite som möjligt n'r man är på jobbet,att prta i mobilen,inte ringa å säga att man är sjuk när man ska jobba,sitta på soffan...... Men jag är ingen sån jag tänker på de boende att de ska ha de bra,så jag bara jobbar å tänker inte på att jag behöver ta de lugnt.....

Jag är timvikarie och har jobbat i över två år inom äldreomsorgen. Jag jobbar både dagar och nätter, ibland så mycket som 6 nätter i rad, alla storhelger och när alla andra har semester. Som timanställd kan jag aldrig planera min tid, utan lever dygnet runt i en ständig, obetald "jour". Trots detta har jag svårt att få ihop min ekonomi och lever under en ständig stress, där jag aldrig vet när jag ska jobba eller hur min nästa lön kommer se ut. På det känner jag mig utanför, då jag, trots att jag jobbat flera år på samma arbetsplats, aldrig får vara med på APT eller andra möten. Jag känner mig som en outnyttjad resurs.
Och på allt detta går jag till jobbet med ett leende på läpparna, lägger ner all min kraft på att värna om de äldre jag jobbar med.
Vi som jobbar på det här sättet betraktas som utbytbara, och vi mår inte bra. Det är på tiden att det görs en förändring i också våra anställningsformer. Ingen mår bra av att leva med otrygghet och utanförskap år efter år.

Jag har jobbat under 2 år som elevassisstent och klassassistent på grundsärskolan och fritdsheh på Jakobsgårdsskolan .Uppraget innebär att arbeta med elever i behov av särskilt stöd, hjälpa dem vidare i sin utveckling genom pedagogiskt arbete under ledning av Klasslärare. Ansvara för omsorg (ta emot vid taxi, rastaktiviteter,tolettbesök).Arbetet kräver lyhördhet,flexibilitet och god samarbetsförmåga.

Hej jag har jobbat inom vården från 2004 anörig assistent och 2012 hemtjänst,2014 till med jobbar inom LSS KOMMUNAL, jag är ofta arbetslö och ibland 3 veckor hemma.

Nu timvikarie i 5 år. 5 år av sökta arbeten och inte ens intervjuer mera än för timvikariat. Timvikariat så svåra att få. Utbildning leder ingenstans alls. Får enstaka vikariat när någon är sjuk eller gravledig eller under semestrar. Mår så illa av denna stress att aldrig veta om arbete nästa månad och om lön alls. Får i snitt ut vad som helst mellan 4-8.000 och jag går snart under. AF gör inte ett skit och undrar om jag vill fortsätta vara reggad som arbetslös för deras insatser. Men dom har inga insatser alls at ge mig inte ens efter fem år som inskriven. Behöver vi mera arbetskraft i Sverige och mera utbilddade vårdpersoner? Tror inte det.

Jaha, man sliter för att få ihop timmar och tar varenda liten timme man kan få för att överleva. Kommer upp i 8-14.000 efter skatt varje månad. Så sparkas man för att man inte får LASas in. A-kassan blev 6.000 rent i månaden. Hur klara man sej på 6.000 rent i månaden? Hur länge orkar jag??

så svårt att njuta livet då det är så här!
imorgon ska jag fylla i AFs "deklaration" om vilka jobb jag sökt under october månad.
det är som att se sitt nederlag i stora feta bokstäver!
har jag sökt ca 2-300 jobb i october?
en del utan respons alls,
måste jag påminnas om detta i ett sammandrag????

Fatta att efter 1.5 år så får jag veta via annan anställd att det beslutats på möte att jag inte ska användas längre som vikarie! av en annan!
Beslutats och beslutats, privat ägare som bara sa att så var det.
Alla anställda på jobbet visste utom jag och jag fick det serverat av en anställd som trodde jag visste.
Jag fick en massa sms från mina kollegor som alla var upprörda och ville ha mej tillbaka. Men som en sa: så fort en vikarie har varit hos oss ett tag så åker dom ut, rädslan för att tvingas anställa.
Fatta hur illa det ser ut i en timvikaries CV!
du jobbade där i 1,5 år och dom ville inte anställa dej???
dom som ser min cv fatar ju inte att alla på det stället åkte ut för att ägaren inte skulle tvingas anställa.
ville ju bara ha topputbildade USKor men i jakten på dom så kunde man ta in såna som var USKor och struntade i dom som hade vana och kunde jobbetnbra. Varför ska man vara USKa för att tvätta, klä och mata äldre och sjuka??? handlaget är väl viktigare och att de man tar hand om och kolegorna tycker om en?

Jag det gjorde jag också, fick t.om nässelfeber utav allt stress och och att man bara skulle ställa upp när dom ringde.
Man visste aldrig hur mycket pengar man skulle få i slutet på månaden.
Det är orättvist att inte kunna känna att man duger som uska eller vårdbiträde.
Utan man är bra så länge man ställer opp.
Timmisar gör ett toppen jobb,och utan oss skulle inte verksamheter fungera.
Och det tycker jag att man ska prioritera ,och att man har en chans att få ett fast jobb efter ett tag.
Detta beror mycket på vad man har för chef,dom flesta chefer spelar teater när man kommer och säger ja,vi skulle inte klara oss utan dej.
Och sedan i andra minuten så pratar chefen skit om dej.
Jag tycker att det är jätte dålig stil. Vi ska alla ha det bra och må bra.
Alla är vi människor!

Jag är timvikarien som ställer upp direkt när jag rings in. Jag är timvikarien som jobbar hela sommaren utan lediga dagar. Jag vet aldrig när jag kan vara ledig. Jag måste ta alla jobb jag kan få för man vet aldrig hur nästa månad blir. Timvikarien som har sämst lön av alla. Jobbar 7 dagar i veckan under juni-augusti men det blir ändå inte heltid då många dagar bara blir 5-6 timmar. Så kommer hösten och vintern, vågar inte slå på värmen inomhus och har 12 grader. Köper billig mat och åker aldrig på semester. När det närmar sej 2 år på samma ställe så sparkas man då arbetsgivaren inte vill anställa såna som inte är utbildade USKor. Jag frågar komvux om jag kan få utbildning men dom har inte råd i den här kommunen. Flytta till annan kommun? Går inte då ingen vill hyra ut till en arbetslös. Bemanningsföretagen vill bara ha studerande eller deltids arbetslösa enligt regel från deras arbetsgivarorganisationer så man kan som heltidsarbetslös inte få in foten någonstans. Nu fick jag "sparken" där jag varit i snart två år och sitter hemma arbetslös. Har inga andra timvikariat. Där jag jobbade så har man tagit in andra vikarier nu. Oranga kuvertet säjer att jag måste jobba mera men hur?

Det dåliga är att man aldrig vet när man får jobba. Om de inte ringer på morgonen så tänker man att man inte behöver jobba idag, så då kan jag planera annat. Men då kan de ringa på eftermiddagen istället och fråga om man kan jobba, det är väl det som är värst.

Vad skulle vi göra utan dessa underbara vikarier? Hela verksamheter är i stort sätt uppbyggda kring dessa och det är ju helt tragiskt. Vi måste måna om dessa. Kommunerna måste bli bättre på att ta hand om all sin personal, både vi ordinarie och vikarierna.

jag har jobbat i två år heltid på ett äldreboende med anställningsstöd. men nu är det slut på det för jag fyller 65 år i oktober,så jag har tvingats att gå i pension nu.

får låg pension så jag frågade min chef om jag fichk jobba som timmis ett par dagar i veckan. men nej det gick inte för jag är inte undersköterska bara vårdbiträde och outbildad enligt henne.så länge företaget fick bidrag för mig var det inget snack om att inte vara usk.har varit uppskattad av mina arbetskamrater och boende och gjort mitt jobb väl.
det är fel att privata vårdbolag får utnyttja människor och
skattemedel
känner mig både kränkt och arg

nu har chefen tagit in en ny från arbetsförmedlingen på bekostnad sv timmisar som jobbat länge där
jag tycker att detta är fel att företagen utnyttjar

Hej jag har jobbat i kommun 5år nu jag arbetslös dem vill inte gör mig ett sommarjobb för jag inte undersöka jag tycker att jobbar för kommun mycke jobbig varför kan inte gör inte jobb dem som har ingen utbildning vi kan jobbet prisis när jag bil larsdagen dem ringer inte merr jag tycker inte rätt viss vi kan jobbet men som jag sakt att jobbar för bemmanig mycke jobbigt tycker jag för dem kasta ut mig när jag bli Larsdagen Dem ringer inte merr jag tycke mycke jobbit jag jobbat så mycke oh jag kan jobb varför bli dem så jobbigt jag tycker synd dem gammal för att fins vårdbitred mycke duktig snälla

Kan inte kommunal hjälpa oss kroniskt timanställda med en strejk som känns. VI måste våga vägra timanställning annars får vi inte bukt med eländet. 75 dagars regeln underlättar inte i den situation man hamnar som timanställd. Snarare så får den till följd att man slutar stämpla och försöker överleva på sin berg o dal bane lön än att behöva sluta helt för att kunna stämpla. Det är en återgång till daglönar samhället att låta missbruket av LAS fortgå utan riktiga repressalier. Ett SVEK!

Jag är i regel en kritisk person som ser till att läsa det mesta innan jag kommenterar, men i det här fallet skiter jag i det. Ett timvikariat är i alla läger av ondo för den livegne. Varför det? Som timvikarie har du inga möjligheter att ta ett lån om det skulle vara så att du kanske skulle vilja äga din lägenhet/ditt hus. Du är inte under några omständigheter som helst kreditvärdig. Du har ju ingen fast inkomst. Det finns personer som är nöjda med denna anställningsform eftersom att de kan skapa sig ett "önskeschema" och bestämma när-och hur mycket de ska jobba. Men de kan aldrig ta lån, hur mycket de än tjänar, och de kommer inte attkunna jobba så livet ut. Tror dem det så är de naiva. Det är ett fåtal förunnat att ha överflöd av arbetspass så att de kan bestämma förläggningen av dem. De som inte kan välja och braka bland alla tillgängliga pass, dvs majoriteten av alla med ett sk timvikariat, sitter och väntar med telefonen. Är de inte tillräckligt snabba på att svara på sms;et "kan du jobba 20:45-06:40" kan räkna med att stå utan jobb och eventuellt förlora arbetsledarens gunst. Och därmed inte längre få vaka över sin telefon. Vi pratar om arbetets marknad där tillgången till arbetstillfällen styr efterfrågan och priset på arbetet. Tyvärr finns en bristande insikt bland löntagare som pläderar för timvikariat, ofta med utgångspunkt utifrån ett överflöd av jobb bland dem, och de ser inte korrelationen mellan deras region och andra med färre arbetstillfällen och därmed vikten av att inte tillåta sig till dylika värdelösa anställningsformer. Timvikariat är enbart av ondo av den anledningen att det missbrukas av arbetsgivare. Hade arbetsgivaren inte missbrukat denna möjlighet att anställa arbetskraft under lösa former så hade timvikariat, som är AVA, varit en bra lösning mot ett plötsligt produktionstryck. Men naturligtvis missbrukar arbetsgivare denna möjlighet till lösa anställningsformer.

Jag är timvikare inom vården i Norrköppings kommun. Jag stormtrivs faktist, här använder man sig av en vikarebank där man måste bli godkänd för att komma in i .
Alla arbetsplatser måste använda sig av de vikarie som finns med där. Man får själv sätta upp när man kan arbeta i en kalender. Jag kan tex. sätta mig som ledig en helg helg eller vecka om jag vill det, skulle något boende ringa så har man rätt och säga nej.
Så man kan styra sin tider ganska mycket själv.


Jag har aldrig haft problem att få ihop timmar jobbar mellan 100-160 timmar på en månad.
När man har jobbat 721 dagar i kommunen blir man fast anställd.

De timvikarier som är inhyrda från ett bemmanníngsfööretag har absolut sämst.
Minsta lilla chefen inte vill ha dom blir de av med jobbet, akassa är bara att glömma etc.

Löneadministratören

timmisar eller vikarierna . Vad var vården utan dem !!?

Jag har jobbat till och från i många år, utan minsta möjlighet att påverka min situation på arbetsplatsen. Jag stormtrivs med mitt jobb, de timmar jag får oftast helger och på senare strö timmar (så lite som 3 åt gången). Men hållbart är det inte jag hyr en etta med min sambo svart och räknar örena varje månad. Jag vet inget högre kall än att ta hand om människor men ska det bli hållbart måste jag utbilda mig och inte bara till uska utan till syrra och det räcker inte min betyg till. Jag ser ingen framtid i vården även om det är det jag helst vill. Utan trygghet kan jag inte bygga ett liv.

springvikarier i både äldreomsorg och barnomsorgen borde ut! och demonstrera mer!Kräva mer rättigheter!Även demonstrera mot fackföreningar ,eftersom facket ofta ändå är rädda att hamna i osämja med arbetsgivaren:

Timvikarier är så gott som chanslösa att påverka sin arbetsplats, klagar man så tar de bara in nästa vikarie på listan.
Blir man sjuk och inte kan jobba 100% så får man i bästa fall fortsätta att jobba på deltid men någon sjukersättning från FK kan man glömma.
Semester - nej.
Slutligen när man jobbat in för många LAS-poäng så duger man plötsligt inte längre. :o

Jag arbetade som timvikarie inom vården och blev illa behandlad. har nu startat med fackets hjälp en utredning mot kommunen och kommer att kräva att lagar och regler ses över. Jag är less på att bli behandlad som en nolla, någon som inte är värd något. Har arbetat övertid och alltid ställt upp för chefer och kollegor och sen blir man bara helt plötsligt utslängd i kylan. Ska det verkligen vara så?
Jag hoppas att fler liksom jag vågar stå upp mot orättvisan och vill berätta om sin situation. Tillsammans är vi starka och Arbetsgivare har inte rätt att behandla oss hur som helst.

I min kommun och i min STF håller vi timmisar på att organisera oss i en tvärfacklig kamp om bättre villkor inom Vård och omsorg. Vi tjänar inte på att se varandra som konkurrenter utan kämpar tillsammans mot ledningen för bättre anställningsvillkor och arbetsmiljö. AVA anställningarna må skapa problem för individen. Men problemet är egentligen inte individuellt utan ett strukturellt problem. Så kom igen nu alla vård- och omsorgsarbetare för att organisera er fackligt på arbetsplatserna. Tillsammans är vi starka!

Sidor

Skriv din kommentar