Kajsa Juslin
Ulrika Öhrn och Kicki Hansson. Foto: Kajsa Juslin

Ulrika och Kicki stöttar dubbelt

|Vårdbiträdena Ulrika Öhrn och Kicki Hansson finns där för både kollegorna och de äldre på Åkersborgs äldrehem i Nässjö. Därför nominerades de som KA-hjältar.

Vad tycker ni är det viktigaste i ert arbete? 

–  Det är bemötandet, att jag behandlar de äldre som jag själv vill bli behandlad, säger Kicki Hansson.

– Det är viktigt att vara lugn, för då blir de äldre lugna och trygga. Och att någon finns där för dem. Ingen ska behöva vara ensam i slutet av livet, säger Ulrika Öhrn. 

I nomineringen framgår det att ni även är en trygghet för nya arbetskamrater. Hur hinner ni med?

– Det är en bra arbetsplats där alla stöttar varandra. Det underlättar när det är tungt. Men ibland är det jobbigt att det läggs på så mycket arbetsuppgifter som kräver att vi sitter vid datorn och dokumenterar. Då har de äldre ingen nytta av oss, tycker vi. Vi vill ju vara med dem så mycket som möjligt, säger Kicki Hansson. 

Vad är det bästa med ert jobb?

– Det är att kunna göra skillnad för de boende. Även om det ibland är ett tufft arbete får man så mycket till­baka av de äldre. När vi kommer tillbaka från semestern säger de ”Välkommen hem”, då blir jag varm inombords, säger Kicki Hansson. 

–  Ja, det blir som en andra familj, instämmer Ulrika Öhrn. Om någon är dålig är det ibland svårt att släppa det när vi har gått hem, då går man ­hemma och funderar på hur det går. 

Kommentarer

Grattis tjejer!

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2016-11-28. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.