Undersköterska

|Tyck till om jobbet! Vad är bra, vad är dåligt?

Kommentarer

Hej igen Miya.
Ingen skall behöva känna sig kränkt eller illa behandlad på sin arbetsplats. ta kontakt med sektion/avdelning så kan dom hjälpa till .

Mvh
Lars-Sture Johansson

Men vad kan ombudsmannen göra åt vår fängelsevakt till chef?

Hon var supersnäll från början och nu blivit en monster.
Hon skäller ut personalen hur hon än vill, tom när anhöriga är i närheten.
Vi "vågar" knappt andas numera.
För säger vi nåt så får vi tillbax " tänk på att ni bara är på provanställning".

Vi blir jätteilla behnadlade och bemöta av både chefen och sjuksköterskan.

Så pass att dom flesta av oss har bestämt, att blir det inte bättre inom 1 månad så säger vi upp oss.

Och så ska det inte vara, vi tycker om vårt jobb.

Vi är alla utbildade med flera års erfarenhet och blir behandlade värre än slavar.

Vi gör ett fantastiskt jobb och ger 180% av oss själva, och det ända vi får tillbax på sistone är bara utskällningar, hot, kränkningar osv.

Hej!
Mitt råd är du genast tar kontakt med din sektion som du tillhör i Stockholm så skall dom hjälpa dig/er, vet du inte vilken sektion du tillhör så ta kontakt med Stockholms avdelningen . Du hittar avdelningens telefonnummer på www.kommunal.se

Mvh
Lars-Sture Johansson
Ombudsman
Svenska Kommunalarbetareförbundet

Vi är ett team på en nystartad äldreboende.
vi undersköterskor, har hållt hemmet och 8 boende vid liv i 1 hel månad.
Vi har arbetat över tid, med många pass från 08-20, 12-21 etc. Alltså, långa pass och ibland övertid.
Vi har blivit utarbetade, och många av oss har blivit sjuka.
Vi har fått, ta hand om boende, deras anhöriga, tvätt upp o ner, städning, inkl matlagning pga att ingen kock fanns, fått vara psykologer åt vissa boende, etc. Allså bränt ut oss, och dessutom så har chefen mage att gå runt att påpeka för vissa, "att vi bara är provanställda"!! Vi känner oss kränka, uttnytjade, bevakade, otrygga, osv.
En av oss fick sparken igår, utan förklaring, utan förvarning. Hon hade provanställning på 6 månader.

vi får knappt nån sömn!
El raster (pauser) på jobbet för den delen.
på en 10-timmars pass, får vi 30 min paus.
Vi får ingen lunch.

ibland kommer jag hem vid 22:00.. och går upp 05 för att komma i tid till jobbet.

Får knappt vila kroppen.

Min fråga är, hur måna timmar dygnsvila ska man ha?
Enligt lag alltså.

Och vad kan facket göra ang med att chefen hotar?

Kan man begära att en fack förbund tar sig en liten tripp till vårt jobb för att se över våra arbetstider och vilka under omständigheter vi jobbar på?

För vi har inte ens en ombudsman på vårt jobb heller!

Dom vill att vi ska göra ett så bra jobb som möjligt, men till vilket pris???

Detta är ett väldigt känt företag jag pratar om, och inte en av dom dåliga, utan väldigt bra omtalad.

Mvh /miya

Bra är att själva jobbet är så roligt. Man tröttnar aldrig på att se och vara med när ett barn föds även om det är kritiskt ibland med sugklockor, tänger och kejsarsnitt.
Dåligt är att vi inte har en legitimation, att vi har dålig arbetsmiljö pga för låg grundbemanning, att vi aldrig kan gå utanför avdelningen för att äta lunch, att vi har ctg övervakning och larmklocka i lunchrummet, att vi ofta inte hinner ta lunch eller middag, att städningarna av förlossningsrummen tar mer och mer av vår tid och ork men ingen förstår det. Vi ska vara överallt. Städa, vårda, assistera barnmorska vid förlossning, anestesiläkare vi epidural, läkare vid sugklockor och hålla ordning på hela avdelningen med instrumenthantering och all disk!
Och arbetstiderna. Hemma klockan 22.30 upp igen kl 05.00. Och ingen flex eller friskvård här inte. Och lönen!
Annars älskar jag mitt arbete på förlossningen.

Tycker du att alla ska ha samma lön då?
Har man jobbat som undersköterska i 32 år ska man väl ha mer än en nyutxaminerad? Man ska väl ha något att sträva mot. 6000 är en lagom skillnad mellan högsta och lägsta lön. Under de 32 åren har man hunnit lära sig mycket. Visst kroppen är kanske inte lika stark längre. Var inte avundsjuk på de äldre, en gång blir du själv gammal.

På mitt jobb pendlar lönen mellan 19300-24800 för usk:a då med minst 5 år som undersköterska. Tycker 6000/mån är för stor skillnad. Alla ska ju göra samma jobb och har samma uppdrag och arbetsuppgifter. Facket gör ingenting åt saken.

Här går en arbetslös Uska, trots att jag har Omvårdnadsprogrammet+ Påbyggnadsutbildning, och 18år inom yrket så räknas inte det då man har aktivitetsstöd, då får man bara 65% av lönen. Det här tycker jag är så fruktansvärt snett.

Det saknas pengar... Budgeten överskrids - neddragningar ska göras, men jobbet ska utföras med samma goda kvalitet, bara lite snabbare eftersom det finns färre händer. Det drabbar både brukare och personal! Vad göra för att få ekonomin att gå ihop? - tja delade turer är ett sätt. Arbeta varannan helg är ett annat. Vad ingen högre upp i hierarkin tycks förstå är att arbete i vården ställer krav. Det är krävande både psykiskt och fysiskt, men de flesta av oss som jobbar i vården har såklart gjort ett aktivt val, naturligtvis! och är också medvetna om att det ÄR krävande men också väldigt givande. Vi behöver dock TID - TID för att utföra arbetet på ett lugnt och bra sätt. TID FÖR ÅTERHÄMTNING. Tid för familj, barn och ett socialt liv i allmänhet. Vi är trots allt inte trälar, som ska drivas till det yttersta. Vi är också människor - vi är inga maskiner. Vi utför ju ett sånt "beundransvärt och oerhört viktigt arbete" - MEN för att orka behövs också vettig tid för återhämtning. Kan inte vara så svårt att förstå. Pengar tycks finnas - men frågan är VART tar dom vägen?

Varför är facket passivt gällande raster under nattarbete, samt tillåter ensamarbete, det kan man fråga sej. Jobbar natt ensam på ett boende, går på skiftet 20:45 och slutar 07:15. Förutom rondning, svara på larm, ge behovsmedicin, ta hand om nattvandrare, byte av inkontinensskydd (med ibland förekommande heltvätt av boende),renbäddning, torka upp i lägenhet efter avföring/urin så har vi städ/klädvård,förbereda för frukost med gröt, mackor och kaffe. Således ett rejält arbetspass utan rast eller kanske man bara skulle stänga av!!!
Hittade detta citat på lag och avtal
"Ett helt nattarbetspass vars längd överstiger sex timmar och där en rast saknas innebär ett uppenbart brott mot EUs arbetstidsdirektiv och därmed också ett brott mot en EG-konform tolkning av den svenska arbetstidslagen. EG-domstolen har förklarat att begreppen arbetsperiod och viloperiod är oförenliga (Jaeger). Därmed innebär ett måltidsuppehåll med insatsberedskap inte en viloperiod och därför inte heller ett avbrott i den pågående arbetsperioden. Nattpersonalen arbetar således utan rast och det är helt enkelt inte lagligt när arbetsdagens längd överstiger sex timmar. Att avbryta på eget bevåg för uttagande av rast av lagenlig längd (30 min) innebär i detta sammanhang inte arbetsvägran och kan därför inte leda till konsekvenser för den som skulle drista sig till det".

vilken kommun har riktlinjer för nattarbete, kommentaren var postad av catrin i maj 2010.själv jobbar jag natt i västernorrland o har sökt med ljus o lykta efter något sådant,vi får mer o mer pålagt,av städning ,ja allt dagpers inte hinner,försöker dom ösa över oss,eftersom vi inte tycks göra något,inte i deras ögon iaf,vi håller igång i 10 tim,utan rast,måltidsuppehåll,javisst,om verksamhet medger det,men inte i lugn o ro,utan ständigt svara på larm,larmmattor,sensorer,mm,sen ska vi helst ha tvättat o klädd några med,föratt hinna det måste dom väckas kl 04 ca,annars hinns det ju inte,så på ett 10 tim pass så jobbar vi häcken av oss,men kraven bara ökar,mest från dagpers,konstigt nog vill inte dagpers gå ut nån xtra natt

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen stängde 2008-05-27 13:43