Varför får inte uskor nattillägg?

|Jag läste i en KA från förra året om en undersköterska som frågade efter nattillägg, eftersom sjuksköterskorna hade det på arbetsplatsen. Svaret var att något sådant inte existerar och att det bara utbetalas ob-tillägg.
På min arbetsplats på intensiven på ett stort sjukhus driver vi nattundersköterskor frågan om nattillägg, eftersom sjuksköterskorna har det i form av 3  000 kronor extra i månaden. Jag undrar varför inte Kommunal driver på denna fråga hård­are för undersköterskorna? Det finns många arbetsplatser där sjuksköterskorna har både nattillägg och ob-tillägg.
Är detta något Kommunal tänker ta strid med arbetsgiv­aren om, så vi får mer rättvisa över hela linjen?
/Vill ha rättvisa

SVAR: I höstas fick Kommunal in drygt 30 000 förslag på förändringar från medlemmarna. Förslagen har sammanställts och överlämnats som krav till motparten eftersom vi nu går in i en avtalsrörelse. Medlemmar som arbetar natt har dock inte beskrivit problem med eller föreslagit förändring av det du tar upp. I förra avtalsrörelsen 2013 förhandlade vi fram ytterligare ett tillägg för nattarbete. Jag kan inte annat än att hålla med om att det är olyckligt när arbetsgivare har olika politik för olika grupper. 

Maria Hansson,
ombudsman på Kommunal

Kommentarer

Hejsan! Jag undrar vad betalningen för sovande jour (på arbetsplatsen) är? Undrar oxå om det räknas som övertid, då jag blir väckt? Hur många timmar får jag jobba före o efter ett pass med sovande jour?
Tacksam för svar...

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2016-03-16. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.