Vi och de – om ett delat Kommunal

|Är Tobias Baudin en fackföreningsordförande? Eller är han den maskinist han en gång var? Med en årsinkomst på 920 000 kr klyver han förbundet i två delar, skriver arbetsplatsombudet Ingemar Ericsson.

I första numret för året av Kommunalarbetaren berättar vår ordförande Tobias Baudin att det nu ska inledas en stor medlemsdialog. Tobias vill lyssna på medlemmarna. Det är inget fel på samtal och dialog, tvärtom, men hela utgångspunkten är ett feltänk. Därför att den utgår från ett vi och ett de. Vi som lyssnar och de som talar. Vi som tar till oss vad de säger. Men fortfarande ett vi. Och ett de.

Allt handlar om identitet och vilken materiell situation man befinner sig i.

 

REPLIK: ”Rimliga arvoden i Kommunal”

 

Så frågan är hur Tobias väljer att i huvudsak identifiera sig. Är han en fackföreningsordförande? Eller är han den maskinist han en gång var?

Med en årsinkomst på 920 000 kronor klyver han förbundet i två delar. Ett vi och ett de. De som lever ett övre medelklassliv, och de som är arbetare. Och det allvarliga i sammanhanget blir att Tobias inte själv berörs av de avtal han förhandlar fram. Och när vår tidning Kommunalarbetaren frågar honom om lönen blir han besvärad. Han hänvisar till förbundsstyrelsen. Varför då? Att inte ha en egen åsikt i frågan och att bli besvärad, vittnar ju om att han innerst inne tycker att detta inte är rätt. Varför gör han då inget åt saken?

 

LÄS OCKSÅ: Intervjun med Tobias Baudin

 

Kommunal tar inte fajten. Kommunal är fajten. När Kommunal förhandlar, både centralt och lokalt, borde förbundet ha som norm att medlemmarna ska stå ute på trottoaren. Det skall föras så mycket oväsen utifrån trottoaren, med talkörer och krav, att de får avbryta förhandlingarna och gå fram till fönstret och titta. Det är förhandlingsdelegationen som står ute på trottoaren. De inne i rummet är bara inskickade för att framföra kraven. Avtalet går sedan ut på medlemsomröstning innan det skrivs på.

Den dagen då Tobias själv har en genomsnittlig kommunalarbetarlön, känner han själv att avtalet är för dåligt. Vi måste få mer för att han ska klara amorteringar och lån, eller barnens försörjning. Den dagen då Tobias låter vikarien hoppa in på förbundskontoret, för nu måste han hem till jobbet som maskinist några månader så han inte glömmer yrket han ska tillbaka till när han avgår som förbundsordförande. Den dagen inser han att vi inte kan ha lojalitetsförklaringar i anställningskontrakt. Han måste kunna tala med pressen om jobbet som maskinist. Då inser han att vi inte kan ha timvikarier med mobiltelefonen tätt intill. Han måste veta när han skall jobba. Den dagen börjar vi se formerna för ett fackförbund som genomfört ett förändringsarbete fullt ut. Med En medlem, oavsett var i landet vi bor.

 

Ingemar Ericsson
arbetsplatsombud, Varberg

Detta är ett debattinlägg. Det betyder att åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentarer

Precis. Ska vårt fack vara vårt, krävs att våra förtroendevalda delar våra villkor. Alltså en arbetarlön (med OB mm) för våra förtroendavalda varvat med återgång till sitt yrke.

Väldigt tydligt när en Ordförande säger skall ha en dialog med medlemmarna.
Låter ungefär som en företagsledare som säger skall höra vad arbetarna har o säga sen bestämmer jag ändå vad som skall göras. Istället för att ha en Ordförande som säger jag är endast ordförande för att föra fram det medlemmarna bestämt inget annat.
Hamnarbetarnas ordförande fick en fråga i Radio varför har du tagit ut medlemmarna I strejk.
Hans svar= Är inte jag som tagit ut dem i strejk, Det här är inget Lo förbund, Medlemmarna har själva röstat dem vill gå ut i strejk. Borde ju väcka en tankeställare hur kommunal är uppbyggt.

Jag kan bara hålla med Ingemar, bra skrivet jag hade länge funderat på att skriva något om det du just beskrivit.
Denna problematik är besvärande, Ordf sitter med ca 1000 000 miljon i årsinkomst, och ska prata för dem med
en 1/4 i årsinkomst. Man lever ju långt ifrån den vanlige medlemmen. Och att återgå till reningsverket, eller traktorn
vore nog bra för flertalet som klättrat upp på fackets karriärstege.

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2017-02-14. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.