Madeleine Andersson
Lenita Granlund. Foto: Madeleine Andersson

Kommunal siktar på fler medlemmar

|Heltid och arbetsmiljö blir två av Kommunals viktigaste frågor 2018. Förbundet siktar också på att öka medlemsantalet och att få fler arbetsplatsombud och skyddsombud.

– Viktigast nästa år blir så klart att fokusera på medlemsrekryteringen. Att vi ska få fler medlemmar och fler förtroendevalda, säger Kommunals avtalssekreterare Lenita Granlund inför det nya året.

I sin budgetprognos har Kommunal också slagit fast att medlemsantalet ska öka med 5 000 medlemmar per år 2018–2020. Skulle man lyckas med det är medlemsantalet över de nivåer förbundet hade innan Kommunalskandalen slog ner förra året.

Kommunal kommer, enligt Lenita Granlund, att driva heltidsfrågan och arbetsmiljöfrågorna hårt nästa år.

– Det är egentligen bara att fortsätta. Vi adderar inte nya saker. Utan vi ska bara koncentrera oss på det jobb som redan är påbörjat.

Och här blir det extra fokus på kommunerna och landstingen/regionerna där avstämningar ska göras om hur det går med arbetet att göra heltid till norm hos de kommunala arbetsgivarna. Och det nya samverkansavtalet med SKL, Sveriges Kommuner och Landsting, ska bära frukt med lokala arbetsmiljöstrategier, är det tänkt.

2018 blir ett ovanligt lugnt år på avtalsfronten. Men ett stort avtalsområde ska förhandlas om till våren. Det är avtalen inom privat vård och omsorg och äldreomsorg med Vårdföretagarna. De gamla avtalen löper ut den 31 maj.

Detta är en nyhetsartikel. Vid nyhetshändelser kan utvecklingen förändras efter att artikeln har publicerats.

Kommentarer

Ja det är klart att kommunal vill ha fler medlemmar. Men då måste kommunal ut på arbetsplatserna och informera om facket. Och alla rättigheter,avtal.pension, akassa, mm.
Klart att facket behöver mer medlemmar.
Då gäller det också att medlemmarna kan ställa opp på möten också. Och vara med och påverka facket.Skriva motioner och insändare.
Snart så kommer facket att försvinna om inget händer .Tänk på vår demokrati.
Och tänk på att kommer det andra efter valet då kan hända att facket raseras.
Så det gäller att ställa opp och bevara sina rättigheter.
Då kan även hända att man raserar lönerna och sänker dom betydligt.
Och dom borgliga vill att du ska jobba till du blir 75 år minst.
Så det gäller för kommunal att visa framfötterna så det kommer fler medlemmar.
Tobias B försök få ut ombudsmän på arbetsplatserna det är jätteviktigt.
Många vet inte hur facket fungerar.

Kommunal borde även jobba med kränkande särbehandling och mobbing på arbetsplatser Det är ett stort problem
men inte mycket händer, det finns lagar i ämnet / företeelsen men inte mycket händer. Och oftast lindrar man symptom istället för att angripa orsaken, dvs låter mobbaren vara kvar och offret (er) tvingas flytta. Så jobba mer
med tunga frågor typ denna, men det är väl för besvärligt ? Tryck fler glättiga broschyrer och anställ några team
leaders och skicka ut enkäter till sektionerna så ordnar det sig nog. Det är otroligt att medlems antalet ökar trots
allt, Kommunal levererar ju inte särskilt mycket. Bussförarna är missnöjda, delade turer mm som ältats i många år
men inte mycket händer. Kommunal ska leverera en prisvärd produkt, det är inte gratis att vara med i denna klubb.
Vi har LO-Mervärde, men det botar inte arbetsmiljöproblem och njugga arbetsgivare.

Det har kommit en ny arbetsmiljölag men det är ingen som inget som arbetsgivare eller politiker bryr sig om.Idag handlar allt om budget och ekonomi .Nu är de till och med att de ska dra ner på personal.Vi har fått dra ner på vårdplatser för att fattas ssk och även usk vikarier börjar bli en bristvara.Men nu börjar allt fler gå i pension hur ska det sluta.Vi måste ha personal med bra kompetens för vi allt fler äldre med multisjuka patienter.Vem vill jobba inom vården om vi inte får en bättre arbetsmiljö och mer personal.Det krävs att man är sresstålig .tål hög vårdtyngd och krävs en hög komptens så man kan bemöta patient och anhörig .Även kan omvårdnad för att ta hand multisjuka patienter med alllt vad det innebär.Mvh Eva Lövkvist

Det heter rätt till heltid ändå tvingas vi lägga deltidspass och sen eventuellt lägga dubbelpass för att få ut vår tid. Trodde ni jobbade för heltid åt Alla? Har man valt upp skall man väl ändå få heltid..? Inte tvingas "jaga" tider på resurspass och sen dessutom känna sig tvungen att lägga dubbelpass för att få ihop sina timmar! Är det så här ni tar hand om er vårdpersonal?! Vill ni inte ha nån som tar hand om eran mor eller far!?? Inte konstigt det är mycket sjukskrivningar och ont om personal...

Kommenteringen är stängd

Kommenteringen av denna sida upphörde 2018-01-18. Det är inte längre möjligt att lämna kommenterar på den här sidan.